iPhone 8' de sorun çıkabilir

media 1840

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Apple' nin son amiral gemisi kullanıcıları tarafından sabırsızlıkla beklemekte. Fakat son gelen bilgiler Apple firmasının patent davası ile başının dertte olduğunu göstermekte.

Apple firması ile işlemci firması Qualcomm arasındaki savaş dahada büyümeye başladı. İki büyük şirket arasında devam eden patent ihlali davasını Qualcomm şirketinin kazanması halinde Apple firması son gözdesini ABD’de satamayabilir

teknik destek

Dünyada teknoloji sektörünün özellikle mobil dünyasının lokomotifi konumundaki iki firması patent davası ile karşı karşıya geldiler.  Apple ve Qualcomm şirketleri arasındaki patent davası yılbaşından beri devam etmektedir.

Qualcomm yetkililerinin yapmış oldukları açıklamalara göre Apple firmasının başı ciddi olarak ağrıyabilir. Qualcomm şirketinin yaptığı açıklamada teknoloji devi Apple’ın 6 farklı cihazında patentlerini kullandıklarını iddia ettiler.

Apple firması tarafından yapılan açıklamada ise Qualcomm şirketinin makul anlaşmaları kabul etmeyerek kendilerinden astronomik paralar istediklerini açıkladılar.

iPhone 8 ne zaman çıkacak

iPhone 8' de sorun çıkabilir

Qualcomm şirlketinin baş avukatı olan Dan Rosenberg yaptığı açıklamada “Apple şirketimizin teknolojilerini para ödemeden kullanmaya devam ediyor. Bize gerçekten başka bir seçenek bırakmadılar, bunu durdurmak zorundayız.”  ifadesi yer aldı.

Bu açıklamalara bakıldığında bu iki büyük mobil firması arasında ilişkilerin tamamen durduğu görünmektedir. Apple firmasının yaptığı açıklamadan sonra Qualcomm şirketi iPhone ve bazı iPad modellerinin satışının durdurulması için dava açtı.

Fakat bu dava kazananı olmayan  bir dava olarak görünmektedir. Çünkü her iki firmada bu sektörde varlıklarını devam ettirebilmeleri için birbirlerine muhtaçtırlar. Qualcomm firması açısından bakıldığında Apple firmasının yüksek kazancından pay alması açısından, Apple açısından bakıldığında ise Qualcomm firmasının teknolojisini cihazlarında kullanmak zorunda olmasıdır.

Peki bu durunda Apple Amerika Birleşik Devletlerinde satışı yasaklanabilir mi? Bu soruya olumlu cevap verilebilmesi için Qualcomm firmasının patent davasını kazanması gerekmektedir. Eğer Qualcomm lehine dava sonuçlanırsa Apple firmasının bazı modelleri ABD’de satılamayacaktır. Açıkçası bu durum iPhone 8 modelini çıkarmaya hazırlanan Apple firmasını ciddi olarak zor duruma sokabilir. Çünkü eğer telefon çıkmazsa Apple ciddi bir pazar payı kaybedebilir.


Samsung' dan iPhone 8 için OLED ekran

Samsung' dan iPhone 8 için OLED ekran
Son Güncelleme: 09.07.2017 17:27