iOS 14 sıfırdan formatsız kurulum

media 209

Son güncelleme 4 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

iPhone için iOS 14 sıfırdan kurulum için bir bilgisayar ve birde IPSW dosyasına ihtiyacınız var. iTunes programını kullanarak yüklemeyi başlatabilirsiniz.

Apple markasının yaptığı yeniliklere ulaşmak her geçen gün daha da zor bir hal almaya başlarken iOS 14 sürümünün kullanıcılar ile paylaşılması sorunu gündeme geldi. 22 Haziran olarak açıklanan ve hala beta aşamasında kullanılır olan sürümün Türkiye pazarında aktif olduğu bilgisi elde edilince sorun yaşamak istemeyenler doğru kurulumun hangisi olduğunu bulmaya çalıştı. Güncellemesinin eskiden olduğu gibi format atılmasına gerek kalmadan güncellenmesinin yolu olup olmadığı da merak edilenler arasında yerini aldı.

teknik destek

iPhone telefonunuzda yer alan bul özelliğinin kapalı olmasını sağladıktan sonra gereken kurulumu yapmak için adımlara geçmelisiniz. Ayarlar sekmesinden kapatılabilir. Microsoft Store’den iTunes için bilinen en son sürümü açmalı ve indirmelisiniz.

Ardından rehberin el altında bulunan listeden indirim yapmalısınız. iTunes sayesinde cihaza ulaşım sağlanınca karşınıza farklı iki seçenek çıkar. Güncellemelerin denetlenmesi ve geri yükleme konusunda onay gerekli olur. Shift tuşu basılı şekilde geri yükle sekmesini seçmelisiniz ve IPSW doğrulaması adımına geçilecektir.

Aşağıdaki görselle yola çıkarak işlem yapacağınız seçeneği göstermek istedik. Burada “iPhone’ a geri yükle” adlı seçenekle işlemi başlatıyorsunuz ve indirilen iOS dosyasının yerini seçip kuruluma geçiyorsunuz. Bunu yapmadan önce cihazın tam yedeğinin alınmasını öneriyoruz.

iOS 14 sıfırdan formatsız kurulum

Mac için kurulum bilgisi

Aynı yola Finder yüklü cihazınızdan iTunes açmalısınız. Açtıktan sonra bilgisayarınızdan cihazınıza ulaşmalı ve eşleştirmelisiniz. Option tuşuna basılı şekilde geri yükleme onayı vermeli ve geri kalan işlemleri aynı şekilde yapmalısınız.

Bu şekilde format atmadan iOS 14 sürümünü güncellemeniz sağlanır. Sorunsuz şekilde kullanmanız için de bir engel yoktur.

Son Güncelleme: 11.10.2020 00:39