WhatsApp Android iPhone numara engelleme

media 3564

Son güncelleme 9 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

WhatsApp numara nasıl engellenir? Android telefonda veya iPhone telefonda WhatsApp kullananlar mesajları engelleme ve gelen aramaları engellemek için tek bölüm.

WhatsApp uygulamasında arama reddetme engellemesi var. Tüm cep telefonları için arama ve kişi engellemeyi resimli anlatımla yapabilirsiniz. Her hangi bir sorunda bizimle iletişime geçebilirsiniz.

teknik destek

Engelleme adımları aynı zamanda Android telefonlar içinde geçerli. Engellenen numara hem arama kısıtlanmış olur hem de mesaj engellenmiş.

iPhone WhatsApp’ ta, kişiyi engelleme de iki yöntem;

  • Telefon rehberinizde kayıtlı olmayan birinden yada kayıtlı istemediğiniz numaradan mesaj almak istemiyorsanız Engelle tuşunu kullanabilirsiniz.
  • WhatsApp > Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Engellenenler‘e gidip telefon rehberinizden engellenenler listenize kişi eklemek için Yeni Ekle tuşuna dokunabilirsiniz.

WhatsApp Android iPhone numara engelleme

Bilinmeyen numaradan mesaj almak istemiyorsanız Spam’i rapor et ve engelle seçeneğin olacak. Bu seçenek kullanıcıyı rapor edecek ve senin Engellenenler listene ekleyecek.

  • Kişi engellemesinin kaldırılması için yukarıdaki resimdeki adımları izleyerek, engellenenler listenizi açıyoruz, ekranı kişi soluna doğru kaydırıyoruz ve Engelleme‘ ye dokun.

iphone numara engelleme whatsapp 

WhatsApp Android telefondan kişiyi engellemek

  1. WhatsApp’ açıyoruz ve Sohbetler ekranına gidiniz.
  2. Menü Tuşu – Ayarlar – Hesap – Gizlilik – Engellenen Kişiler gidiniz.
    • Engellediğiniz kişi / kişileri bu yerden görürsünüz.
    • Sağ üst tarafta Engellenen Kişileri Ekle dokunun.

grup kişi arkadaş engelleme kısıtlama 

Bilinmeyen numaradan mesaj alıyorsanız, Spam’i rapor et ve engelle yazısı olacaktır. Bu seçenekle kullanıcı rapor edilecek ve sizin engel listenize ekleyecek. Sadece kişi engeleme isteniyorsa, Menu Tuşu – Daha fazla – Block.

Kişiden engellemeyi kaldırmak istiyorsan, Engellenen Kişiler bölümünden isme basılı tutun ve Engellemeyi Kaldır‘ı yapınız.

Son Güncelleme: 08.12.2018 05:04