Android Tuş Kilidini Veriler Silinmeden Kaldırma

media 527

Son güncelleme 11 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Android unutulan ya da yanlış desen denemesi nedeniyle kilitlenen telefonda veriler silinmeden hiçbir şey silinmeden açılabilir mi? Rehber silinmeden açma. Formatlamadan

Android kullanan çok sayıda kişi, telefona ekran kilidini koymakta ve bunlardan bazıları zaman zaman ekran kilidi şifresini unutmakte. Kilidi açmak için hard reset atılması gerekiyor. Peki hard resetsiz açma yöntemi var mı?

teknik destek

Bu sorun kullanıcıyı rahatsızlık edebiliyor. Düşünün cihazda önemli bilgileriniz var. Şekil ekran kilidini unuttunuz, yapılabilecek en kolay yöntemde, Google hesabınızın şifresini girmak olacak. Hesap şifresini bilmiyorsanız mecburen hard reset atılması gerekecek.

Telefonun modeline göre, hard reset işlemi değişebiliyor. Wipe bölümüne, bootloader‘a giriş yaparak recovery‘e yapılabilir. Zor işlem ise adb komut sistemine bağlanılması.

Gmail şifresini hatırlıyorsanız kilit açılabilir. Bilmiyorsanız ikinci yöntem olan hard resetle devam edilecek. Verilerinizi silmeden işlem yapmak için bazı programlar var. Tabi zamanla çıkan Android güncellemeleri nedeniyle bu yöntemler zamanla etkisiz kalabiliyor. 

Android desen kilidini veriler silinmeden kırmak kaldırmak

1. Adım: Telefondan ayarlara giriniz. “USB Hata Ayıklama seçeneğini açınız. Telefon açıkken usb ile bilgisayara bağlayınız. Eğer hata ayıklama bölümüne ulaşamazsanız bunu fastboot modundayken yapınız.Burada önemli konu bilgisayar telefonu görmesi.

2. Adım: Telefon bilgisayara bağlacak ve “adb komut sistemi” nedeniyle tools.zip dosyanın indirilmesi gerekiyor. Eğer ilgili dosyayı internetten indirdiyseniz, sıkıştırılmış dosyadan klasörü açın.

3. Adım: Shift tuşuna basınız ve klasöre mause ile sağ  tıklayın. Buradan komut penceresi aç yapılacak.

4. Adım: Komut penceresi adb devices komutunu yazılacak. Bilgisayar telefonu algılamışsa aşağıdaki  yazılar çıkacak. Görmemişse telefonun sürücülerini internetten indirip bilgisayara kurunuz.

android tuş kilidini veriler silinmeden açma

5. Adım: Cihazı tanıdığını varsayarak, aşağıdaki komutları yazınız:

deseni kırma
veriler silinmeden android tuş kilidini açma

Kodlar sırasıyla ve düzgün yazıldıysa cihaz yeniden başlayacak ve kilit kalkmış olacak. 

HTC Legend Tuş Kilidini Açma (Hard Reset)

hard resetsiz açma

HTC Desire Tuş Kilidini Açma (Hard Reset)

format atmadan açma

Son Güncelleme: 08.12.2018 04:54