Android Root Yapma 2019

media 4613

Son güncelleme 11 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Android cep telefonda ve tablette root yapma nasıl yapılır? Root nedir nasıl yapılır? Root ne demek, root yapma programı var mı? Root yetkisi nasıl verilir?

Android Yüklü Cihazlarda Root

teknik destek

Android cihazlar için telefondan yapılması gereken ayarlar

1, “Menü” butonuna, açılan menüden, “Ayar (Set)” seçeneğini seçin;

2, “Uygulama” seçeneğini seçin;

3, bu arayüzde “Bilinmeyen kaynaklar” kontrol edin ve “kalkınma” seçeneğini seçin;

4, “USB hata ayıklama” kontrol edin ve “Uyanık kal”;  (Örnek: HTC cep telefonu):

Kolay Root Yapma Superoneclick Programı

indirmek için program adresi: dfiles.eu/files/n0dcxce3t

Android Root Yapma Nedir

Android Root Yapma

Alternatif Root Yapma Programı

Öncelikle tabletin USB Ayıkla modundayken bilgisayarınıza bağlayın ve tanımasını bekleyin. Böylece tablet üzerinden sürücü yüklenecek.
1. http://junefabrics.com/android/index.php PDAnet’i bilgisayarımıza kuruyoruz. Bu uygulama Android ile bilgisayar arasında internet paylaşımı yapmayı sağlıyor. Tablette 3G olmadığı için fazla işimize yaramaz ama buradaki amacımız ADB sürücüsünü yüklemek.
2. Tablette Ayalar > Geliştirici Seçenekleri > USB Hata Ayıklama seçeneğini aktif hale getiriyoruz.
3. http://downloadcdn.betterinstaller.com/installers/9/9/UnlockRoot_downloader_by_UnlockRoot.exe tıklayarak Unlockroot yazılımını bilgisayarımıza indiriyoruz.

4. Kurduğunuz UnlockRoot programını bilgisayarınızdan çalıştırın ve cihazınızı bilgisayara bağlayın. UnlockRoot programında Root buttonuna tıklayın . Aşağıdaki gibi program, cihazınızı otomatik olarak algılayacaktır. Cihazınızı bu ekrandan seçip devam edin.

6.Yükleme işlemleri devam ederken karşınıza gelen “Do you want install PowerSaver app?” uyarısını eğer bu uygulamayı yüklemek istiyorsanız onaylayıp devam edin ya da kapatın.(Önerilen Gerek yok  )

İşlemler tamamlandıktan sonra aşağıdaki uyarıyla karşılaşacaksınız. Cihazınız kendini yeniden başlatacaktır. Yeni den başlamazsa cihazınızdan manuel açınız.

“Reboot your phone or pad to finish the work, reboot now”.

7.İlk açılışta biraz bekleme yapabilir cihazınız aldırmayın. Cihazınız yeniden açıldıktan sonra Uygulamalar menüsünde SuperUser uygulamasının yüklü olduğundan emin olun. Eğer yüklüyse işlemleriniz sorunsuzca gerçekleşmiş demektir.

8. Eğer root ettiğiniz halde bazı uygulamaları kaldıramıyorsanız, Root Explorer kurupSystem/App dizininden silebilirsiniz. Root uninstaller adlı bir uygulama da işinize yarayabilir.

Son Güncelleme: 31.12.2018 20:49