Android hard reset telefona zarar verir mi?

media 110

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Telefona hard reset atma zararlı mı? Bildiğimiz kadarıyla değil ama bir şeyin sık yapılmasının sonradan bir sonucu olabiliyor. Belki yazılım kısmında bir şeyler çıkabilir.

Telefona atılan hard reset ne gibi zararları olabilir diye merak edenler oluyor. Sürekli hard reset zararlı mı veya sık sık atıldığında ne gibi zararı vardır soranlarla ara ara karşılaşıyoruz. Bildiğimiz kadarıyla herhangi bir zararı yoktu. Tabi her şeyin fazlası zararlı olacağını düşünüyoruz. 

teknik destek

Yapılan işlemin direk bir zarar verdiğiniz düşünüyor olsak Google’ un bu işlemde uyarı amaçlı bunu belirteceğini düşünüyoruz. Böyle bir metnin olmadığından dolayı ihtiyaç olduğu kadarıyla tercih edilebilir.

Dikkat etmenizde fayda olacağını düşündüğümüz maddeler:

  • Onay verdiğinizde verileriniz silinecek ve ilk alındığı gün olduğu gibi ilk kurulumla karşılaşacaksınız.
  • Sıfırlamayı yapmıyorsa şarja takılı şekilde yapınız.
  • Sıfırlamaya girdiğinizde robot ve ! işareti geliyorsa ses ve sonrasında güç tuşlarına birer kez basıp çekiniz. Seçeneklerin açacağını göreceksiniz.
  • Yazılım kısmında sıkıntılı olması veya ek güvenlik sebebiyle bölüm açılmıyorsa yazılım atılması gerekecek.
  • İmei atılan bir cihaza sahiseniz atılan seri no silinecektir.

Resetleme işlemini yapmak isteyenlerin;

  • Cihaz kapalıyken, ses yükseltme ve güç (cihazı açma) tuşlarına basılı tutularak 7-8 saniye sonra ekrana seçenekler açılır. Bazı markalarda ve modellerinde menü tuşu kullanılıyor. Yani nadir bir değişken seçenekleri görülebilir.

 İşlem yapılamayan cihazlarda yapılacakları yukarıya ekledik. Tabletlerde farklı bir yol izlenebiliyor. Ama çoğunda yine aynı yöntem izlenmekte.

Dosya kalıntılarından kurtulmanız için önce Partition ile başlayan bölümden onay veriniz. Sonra Wife ile devam ediniz. Yöntemin çoğunlukla ekran kilidinin parolasının unutulmasıyla tercih edildiğini belirtelim. 

Telefona hard reset atma zararlı mı

Son Güncelleme: 24.02.2021 17:25