Android Ekran Kilidi Kırma 2019

media 4782

Son güncelleme 11 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Samsung GTi9000 Galaxy S Hard Reset Desen Kilidini Kırma Kaldırma, Android Model Kilit Unuttum Nasıl Kırılır Kaldırılır ve Android Model Kilit Unuttum Nasıl Açılır?

Android Ekran Kilidi Kırma Android telefon ve tabletlerde genel olarak android cihazlarda ekran kilidinin unutulması ya da birçok kez yanlış girilmesi neticesinde sizden cihazınızın bağlı olduğu GMail hesabı ve şifresi istenilecektir. Eğer bu bilgileri de hatırlamıyorsanız; yapmanız gereken Hard Reset ya da Screen Lock Bypass Pro‘yu yüklemek olacaktır.

teknik destek

Google Android işletim sistemi, bilgilerinizi korumak adına ekran kilidi yani ScreenLock uygulamasını kullanıcılara sunuyor. Tabi bazen küçük çocukların veya kullanıcıların koydukları ekran kilidini unutma durumu yaşanabiliyor. Telefonunuzun ekran kilidini veya PIN şifrenizi açmak/kırmak için 2 yöntem bulunuyor.

1. Yöntem – Screen Lock Bypass Eğer telefonunuzun ekran şifresini unuttu iseniz ve Android cihazınızın bağlı olduğu Google Play Store veya GMail hesabınızın bilgilerini biliyorsanız; öncelikle Google Play Store’da 4.20$’dan satılan ücretli Screen Lock ByPass Pro uygulamasını kullanabilirsiniz. Bu uygulama; herhangi bir root gerektirmeden PIN şifresini ve ekran kilidini unutanların yardımına koşuyor. Adımlar şu şekilde: Telefonunuz şarja bağlı ise şarjdan çekin ve USB kablosu varsa çıkartın, Ardından bilgisayarınızdan; Android Market yani Google Play Store’a giriş yapın (telefonunuzun bağlı olduğu hesap ile), Bilgisayarınızdan Google Play Store’a girdikten sonra Screen Lock Bypass Pro uygulamasını satın alın ve cihazınıza, uzaktan yükleme özelliği sayesinde yükleyin, Uygulamayı yükledikten sonra; telefonunuzu veya tabletinizi şarja takın ve bypass işlemini başlatın, Ardından ise karşınıza çıkan ekrandan ‘Activate’ butonuna basarak ekran kilidini kontrol etmeyi aktif yapın. Karşınıza çıkan ekrandan ‘Remove Lock Password’ yaparak telefonunuzun ekran kilidini başarılı bir şekilde kaldırabilir/açabilirsiniz. Dediğimiz gibi yukarıdaki işlemler ekran kilit şifresini unutan fakat cihazının bağlı olduğu Market hesabını bilen kişiler için geçerlidir. Screen Lock Bypass uygulamasının Google Play Store’da yer alan ücretsiz sürümünü de deneyebilirsiniz. Eğer ekran kilit şifrenizi ve cihazınızın bağlı olduğu Market/GMail hesabınızın da mail adresini ve şifresini bilmiyorsanız bu durumda Hard Reset yapmanız gerekiyor.

2. Yöntem – Hard Reset Android cihazınızın ekran kilidini ve GMail hesabınızın bilgilerini unuttuğunuzda yapmanız gereken işlemdir. Önemli Not: Hard Reset işlemi sonrası telefonunuzdaki tüm uygulamalar ve veriler silinecektir. Aşağıdaki gibi sırasıyla ekran kilidini 5 kereden fazla yanlış girdiğinizde sizden Google hesabınızın bilgileri sorulacaktır. Eğer onu da hatıırlamıyorsanız Hard Reset adımlarını anlatmaya başlayalım: Android telefonunuzu kapatın, Ardından HOME (telefonunuzun ana ekranına dönmeye yarayan buton) ve POWER (Güç/Kapatma tuşu) tuşlarına aynı anda yaklaşık 30 saniye boyunca basılı tutun (ekranınızın ortasında üçgen içinde beliren ünlem işaretinden sonra gelen G1 logosunu görene kadar bırakmayın), Şimdi ise aşağıdaki adımları sırayla izleyin: 1-) ALT + L : Ünlem işaretinden Menü’ye geçiş yapın 2-) ALT + S : Apply SD Cart Update (SD Kart güncellemesini onaylayın), 3-) ALT + W : Wipe data and Factory Reset (Verileri silin ve Fabrika ayarlarına dönmeye basın), 4-) HOME + BACK : Reboot Your Mobile (Telefonunuzu yeniden başlatın). Hard Reset işleminiz tamamlanmıştır. Hard Reset işleminin ardından sizden tekrar Google hesabınız ile kayıt olmanız istenebilir. Bu yüzden lütfen ilerde unutmayacağınız şekilde tekrar telefonunuz için kayıt olun.

LG L7  Hard Reset 

  • Bu işlem sonrasında cihazınızdaki tüm veriler silinir.
  • İşlemlere başlamadan önce şarj oranının minimum %40 miktarında olmasına dikkat edin.
  • İşlemleri önce dikkatle okuyun ve dikkatle tarif edin.
  •  

HARD RESET

  1. Öncelikle telefonunuzu kapatın ve bataryayı bir defa söküp takın. Fakat telefonu açmayın.
  2. Sırayla SES AÇMA + SES KISMA + HOME + POWER tuşlarına LG logosu gelene kadar aynı anda basılı tutun.
  3. Ekranda LG logosu çıkınca sadece POWER tuşundan parmağınızı kaldırın. Diğer tuşlar basılı kalsın.
  4. Ekranda yan yatmış ve ünlem işareti olan Android Logosu çıkınca parmaklarınızı kaldırın.
  5. Sadece POWER tuşuna bir defa basın ve çekin. Standart Android Recovery menüsü açılacaktır.
  6. SES KISMA tuşuyla “Wipe Data/Factory Reset” seçeneğinin üzerine gelerek HOME tuşuna bir defa basın.
  7. Daha sonra karşınıza gelen sçeneklerden “Yes delete all user data” seçeneğinin üzerine SES KISMA tuşuyla gelerek bir defa HOME tuşuna basın.
  8. Son olarak “Reboot System Now” seçeneğinin üzerindeyken bir defa HOME tuşuna basın ve cihazın açılmasını bekleyin.
  9. Cihaz açıldıktan sonra ilk kurulumu yaparak telefonu kullanmaya başlayabilirsiniz.
  10.  

Son Güncelleme: 31.12.2018 20:52