Android 5.0 Lollipop Yenilikleri Detaylı Özellikleri

media 3860

Son güncelleme 9 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Android 5.0 Nasıl,Ne Zaman,Hız Performans Özelliği,Google Android 5.0 Yeni Sürüm Güncellemesi Yayınlandı,Android 5.0 Nedir,Android 5.0 indirme

Android 5.0 Lollipop İşletim Sistemi ile Gelen Yenilikler ve Performans

Android 5.0 Lollipop güncellemesinin bilinmeyen detayları, incellikleri, performansı gelecek yenilikleri neler? Android 5.0 telefon ve tabletlerde daha az pil tüketerek batarya süresini uzatacak.İşte detaylar.

teknik destek

Yeni Android işletim sistemi sürümü 5.0 beklenenden daha iyi olacağı görünüyor. Nasıl mı dersiniz; Hem hız açısından hem uygulama performansı açısında çok iyi olması hemde bunlara rağmen pil yormaması malum ne kadar hız o kadar pil tüketimi. Bir diğer yeniliği ise görsel açıdan çok daha iyi olması. Yeni nesil Android sürümü 5.0 adından çok söz ettirecek.

Android 5.0 üreticiler açısından gelişmeye daha açık bir yazılım olacağı açıklandı yani daha iyi gelişmeler olacağına işaret ediyor. 64 bit desteği ile gelmesi şu an için gereksiz gibi görünse’de ilerleyen zamanlarda gelecek yeniliklere açık olduğunu gösteriyor.

Android 5.0 işletim sistemi 512 mb ram’e sahip telefonda çok iyi bir performans sergilediği yayınlanan makalelerde yer almaktadır.

İşletim sistemi menüleri widgetlara düz bir görünüm sağlıyor.Uygulama listesi bir alt menü’de yer alıyor. Geometrik şekiller uygulamanın ihtiyaç duyduğu işleve göre dönüyor. Ekrana gelen uyarılar daha az rahatsız verecek şekle dönüşüyor.

Hangouts’a eklenen yeni çeviri özelliği ile mesajlaşma daha kolay olacak. Hangouts uygulaması ile SMS ve video görüşme gibi işlevleri yapabiliyorsunuz.

Android 5.0 en iyi özelliklerinde biri’de gelen çağrı uyarısının tam ekranı kaplayıp, o an için yapmakta olduğunuz her hangi bir iş’de yada oyunda açık alan işlevi durdurmaması yapmakta olduğunuz işi (örneğin oyunlarda) ortadan kaldırmıyor olması.

Android 5.0 kilit ekranında yer alan bir uygulama ile oyun veya mesaja ulaşmak çok daha kolay oluyor. Google’nin oluşturduğu bir özellik ise tablet elinize aldığınızda yada ekrana çift dokunduğunuzda kilit açılıyor olması.

Yeni sürümde hangi uygulamanın titreşim yada ses çıkarabileceğini seçme özelliğine sahip oluyorsunuz.

Android 5.0 fotoğraf stüdyosu ile çektiğiniz fotoğrafı anında filtre uygulaması ile hem ton hem renkleri keskinleştirmeyi sağlıyor.Yatay ve dikey kaydırma ile parlaklık ve kontrastı değiştirebilme özelliğine sahip’de oluyor.

Eski sürümlerde yeterli güvenlik yokken Android 5.0 daha iyi bir alt yapıya sahip oluyor. Daha iyi yüz tanıma güvenliği, Bluetooth saat veya bir NFC sticke kilit açma özelliği ile geldi.

Android 5.0 Lollipop Yenilikleri Detaylı Özellikleri,Android 5.0 Nasıl,Ne Zaman,Hız Performans

Son Güncelleme: 25.03.2017 20:21