Xiaomi parmak izi okuyucu kamera

media 252

Son güncelleme 3 hafta by Teknoloji Haber

teknik destek

Xiaomi, telefonda parmak izi kamerasını normal çekimlerde de kullanılacak bir model üzerinde çalışıyor ve yakında çıkarabilir.

Xiaomi şirketi parmak izi okuyucu kamera özelliğini devreye aldığı yönündeki habere göre Mi 9T kullanıcısının yaptığı işlemlerde ekranda gömülü parmak izi okuyucu kameraya dönüştüğü yönünde bilgi var.

teknik destek

Kamera olarak kullanılan ama parmak izi okuma özelliğinin de olduğu belirtiliyor. Tabi okuyucu kalitesinin düşük olduğu belirtiliyor. Çok sayıda markanın donanım tarafında böyle bir okuyucu kullandığı biliniyor. Lakin böyle bir kameranın çekimlerde de kullanıldığı pek bilinir bir şey değil.

Kullanıcılardan birinin A.Launcher adlı bir uygulama ile pamrak izi tarayıcısına erişti bilgisi var. Bu uygulama ile çok sayıda uygulama cihazda gizlenebiliyor.

Şimdi kafalardaki sorulardan biri kamera olarak kullanılan donanım parmak izi içinde kullanıldığından verilere erişim olabilir. İş böyle olunca bu dolaylı yolla bir açık olarak ortaya çıkıyor. Yani hedef tahtası haline gelebilir.

Yeni özelliğin henüz ne zaman son kullanıcısına ulaşacağı bilinmiyor. Ama güvenlikle alakalı büyük ihtimal bir şeyler değişecek.

Xiaomi parmak izi okuyucu kamera

Son Güncelleme: 16.08.2020 00:31