Sony Xperia XA2 ve Xperia XA2 Ultra resmi tanıtım

media 1500

Sony firması tarafından yeni çıkarılan Sony Xperia XA2 ve Xperia XA2 Ultra modellerinin tanıtımı firma tarafından resmi olarak yapıldı. Peki bu iki yeni modelin teknik özellikleri nasıl olacak ?

teknik destek

Sony firması mobil sektördeki yürüşüne yeni modeller ile devam etmektedir. Firma 2018 yılının ilk modellerini  piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Las Vegas’da düzenlenen CES 2018 etkinliğinde Sony yeni modellerini tanıttı. Bu yeni modellerinde farklı bir tasarım kullanan firma yaptığı tanıtım ile Xperia XA2 ve Xperia XA2 Ultra modelleri ile ilgili geniş bilgiyi takipçileri ile paylaştı.

teknik destek

Sony Xperia XA2 ve Xperia XA2 Ultra

Sony Xperia XA2 ve Xperia XA2 Ultra resmi tanıtım

Sony firmasının CES 2018 etkinliğinde tanıttığı yeni modellerinde yeni bir tasarım anlayışı geliştirdi,.  Xperia XA2 ve Xperia XA2 Ultra, modelleri aslına bakarsanız bu yeni tasarımına rağmen Sony’nin genel tasarım çizgisinden pek de uzaklaştığını söyleyemeyiz. Tasarımda yan kısımda yer alan çerçeveler inceldiği diğer kısımlarda ise çerçevelerin diğer modellere göre biraz kalınlaştığını söyleyebiliriz. 

Tasarımın ardından donanıma baktığımızda ise Sony firması işlemcide Media Tek yerine ünlü işlemci markasını tercih etti.  Snapdragon 630 işlemcisini firma her iki modelinde de kullandığını görüyoruz. Xperia XA2 modeli 5,2 inç büyüklüğünde olurken 1080p çözünürlük bulunmaktadır. 3 GB RAM olan cihazın dahili hafızası ise 32 GB’a kadar yükseltilebilmektedir.

Kamera olarak ise bu modelde Sony 23 MP ana kamera ve 8 MP ön kamera kullanmış. Ayrıca telefonda 3300 mAh batarya kullanıldığını görüyoruz.

Diğer modeli olan Xperia XA2 Ultrada ise 6 inç ekran büyüklüğü bulunmaktadır. Yine bu modelde de ekran 1080p çözünürlüğe sahiptir. Ayrıca RAM olarak 4 GB kullanılmış. Dahili hafıza olarak ise 64 GB’a kadar yükseltilebilmektedir.  Kamera olarak ise çift kamera sistemi bu modelde yer alırken batarya olarak ise 3580 mAh kullanılmıştır.

Son Güncelleme: 10.01.2018 11:53