Motorola Android One programına ekleniyor

media 1672

Son güncelleme 1 ay by Teknoloji Haber

teknik destek

Google firmasının saf android deneyimi sunan ve güncellemelerin öncelikli alındığı android one programına Motorola firması da katılım sağladı.

Google firması tarafından üretilen android işletim sistemi farklı bir yapıya bürünerek devam etmektedir. Android işletim sistemlerinin kullanıldığı telefon modellerinin bir çoğu android tabanlı olmak kaydıyla bazı özelliklerini değiştirmektedirler. Her marka farklı bir android işletim sistemi kullanmaktadır. Google firması gerekleştirdiği saf android projesi ile bu durumun önüne geçerek orjinal android yazılımların telefonlarda kullanılmasını sağlayacak gibi.

teknik destek

Google firması ayrıca bu programa katılan cihazlara en hızlı güncelleme sözü vermektedir. Android işletim sisteminde yapılan güncellemeleri bu programa üye olan markalar diğerlerine göre öncelikli alacaklar. Bir dönem bu programın sonlandırılacağı daha yeni cihazların eklenmeyeceği söylentisi yayılsada en son Xiaomi modelinin bu programa katıldığını duyurulmuştu. Şimdide bu gruba en yeni üye olarak Motorola markası eklendi.

Motorola Android One programına ekleniyor

Motorola Android One programına ekleniyor

Motorola markası çok kısa bir zaman diliminden sonra bu projede yer alacağı duyuruldu. Ülkemizde daha önce General Mobile ile android one projesi uygulanmıştı. Güncellemelerin ilk ve hızlı bir şekilde bu telefon modellerine gelmesi bu modellerin sevilmesini sağladı. Bundan dolayı Xiaomi markasının android One modelini duyurmasından sonra Motorola’da ilk android one modelinin duyurusunu yapmaya hazırlanıyor

Well isn’t this interesting… pic.twitter.com/QrC8bJz1pX

— Evan Blass (@evleaks) 9 Eylül 2017

Evan Blass tarafından paylaşılan bir resimde Android One ve Motorola logosunun birlikte kullanıldığını görmekteyiz. Çift kamera ile piyasaya çıkarılması hedeflenen bu yeni model hakkında bilgilerimiz ne yazıkki kısıtlı.  

Paylaşılan resimde sadece arka tarafı görünen modelin Moto X4 modeline benzediği kullanıcıların dikkatinden kaçmamaktadır. Bu benzerliğin sadece tasarım olarak mı kalacağı yoksa donanımsal olarak ta mı olacağı şuna için netleşmiş değildir.

Son Güncelleme: 24.09.2017 13:18