Google Play Store gelen sürpriz özellik

media 1077

Son güncelleme 1 ay by Teknoloji Haber

teknik destek

Google Play Store uygulamasına gelen sürpriz özellik kullanıcılar için çok yararlı olacak. Depolama alanı hakkında bilgi ve gereksiz internet tüketiminin önüne geçen hamle.

Dünyada en çok kullanılan telefon altyapı sistemlerinden olan Android işletiminde, genel olarak uygulamaların, programların, oyunların ve benzer unsurların indirilmesine olanak sağlayan; aynı zamanda güvenlik sertifikalarını da kontrol eden sistem Google Play Store olarak karşımıza çıkmaktadır.

teknik destek

Google Play Store sayesinde, Android kullanıcılarının telefon kullanımı çok daha basit bir hal almaktadır. Bakıldığı zaman uzun yıllardır, Google Play Store üzerinde herhangi bir değişiklik ve ciddi bir güncelleme gelmemiştir. Fakat bunun üzerine gelen talepleri değerlendirmeye alan Google firması, bu yüzden Google Play Store uygulamasına sürpriz sayılabilecek bir özellik eklemiştir. Bu sayede Android kullanıcıları artık çok daha bilinçli bir şekilde program indirme konusunda başarılı olacaklardır.

Google Play Store uygulamasında yenilik

Google Play Store uygulamasında indirilmek için talimat verilen bazı programlar, indirme işleminin sonunda yer olmadığı gerekçesi ile iptal edilmektedir. Bundan dolayı da gereksiz yere internet kotalarında MB harcama durumu oluşmaktadır. Telefon sahiplerinin yetersiz depolama yüzünden yaşadıkları bu sorun, gelen özellik ile bertaraf edilmektedir. Google Play Store üzerinden indirilecek programların, gerekli alanlarını da yanında belirtecektir. Bu sayede alan olmayan durumlarda da boşuna internet kotası kullanılmamış olacaktır.

Google Play Store gelen sürpriz özellik

Ekstra bir özellik daha

Google Play Store uygulamasına girerek uygulamalarım kısmına giriş yapan kullanıcılar, artık direkt olarak telefonları hakkındaki depolama alan bilgilerine de hızlıca ulaşabileceklerdir.