En fazla kullanılan Android sürümü

media 1492

Android telefonlar dünya genelinde en çok kullanılan telefonlardır. Her android telefonda farklı işletim sistemi kullanılabilmektedir. Peki en fazla kullanılan android sürümü hangisidir ?

teknik destek

Android işletim sistemi dünya üzerinde en fazla kullanılan işletim sistemidir. Google firması geliştiriciler sayfasında 2017 yılında en çok kullanılan android sürümlerini yayınladı. Google 2018 yılının ilk ayında, çıkan android sürümlerinin kullanım oranlarını grafik olarak yayınladı.

teknik destek

En çok kullanılan Android sürümü

Android sürümlerinin ne kadar kullanıldığını gösteren grafik tablosunu birlikte incelemeye başlayalım. Son bir hafta içinde Google Play Store’de aktif olan android cihazlardan alınan verilerle hazırlanan tablo aşağıda sizlerle paylaşılmıştır.

En fazla kullanılan Android sürümü

Geçen yıl içerisinde yapılan araştırmalar göre Android Oreo kullanım oranları 0.2 idi. Bu istatistikten sonra geçen üç aylık süreden sonra Android cihazların yüzde 0.5’ine android 8.0 kuruluyken yüzde 0.2’lik kısma ise Android 8.1 kurulmuştur. Bu şekilde toplam kullanım olarak baktığımızda ise Android 8.0 Oreo kullanım oranı yüzde 0.7 olmaktadır.

Diğer kullanım oranlarına baktığımız da ise bir önceki sürümü olan android 7.0’ın yüzde 26.2’lik bir kullanım oranı olduğunu görmekteyiz. Diğer yıllara göre android 7.0 kullanım oranların çok ciddi oranda artığı ilk olarak göze çarpmaktadır. Yeni sürümlerin artması ile birlikte marshmallow, Gingerbread, Kitkat ve Lollipop sürümlerinin kullanım oranları da git gide düşmektedir.

Android 8.0 güncellemesini tam olarak bütün cihazlar tamamlamışken Google Android 9.0 için çalışmalara başladı. Hatta bazı firmalar Android P için çalımlara başlayacağına dair kullanıcılara söz vermeye başladılar. Buda sektörün gelişmesi için atılan adımları göstermektedir.

Fakat  android işletim sistemlerinin cihazlarda bu kadar düşük kullanım oranlarının olmasını sebebi markaların modellerine uygun güncellemeleri yayınlamamasıdır. Android 8.0 kullanan cihaz sayısı çok düşükken şimdiden android 9.0 haberleri yayınlanmaya başladı. Belkide bazı cihazlara direkt olarak android 9.0 işletim sistemine geçiş yapabilir.

Son olarak Android  8.0 güncellemesini tamamlayan cihazların artması ile birlikte Android Oreo kullanım yüzdeleri de artacaktır. 


Android Oreo Go Edition nedir?

Android Oreo Go Edition nedir?
Son Güncelleme: 14.01.2018 12:40