En çok yüklenen Android sürümü

media 135

Son güncelleme 4 hafta by Teknoloji Haber

teknik destek

En çok tercih edilen Android sürümü tespit edildi. Yapılan araştırmaya göre en çok yüklenen sürüm Android 6.0 oldu. Android 7.0 güncellemesinde de önemli artış bulunmakta.

Yapılan bazı araştırmaların sonucunda, dünya çapında en çok tercih edilen Android sürümünün Marshmallow olduğu tespit edilmiştir. Tabi bunun nedenlerinden biri de üreticileri bazı modellere destek vermemesinden.

teknik destek

En son yapılan araştırmalarda, tüm eski cihazlara gelmiş olan güncelleme gelmemesinden şikayetçi olan Android kullanıcıları fazla da haksız olmadıklarını vurgulayan nedenleri gözler önüne serdi. Android üreticilerinin amiral gemileri uzun zamandır yeni güncelleme alıyor olması ve düşük segment modellerinin daha fazla güncelleme almaması bu durum içerisindeki tablonun değişiminde büyük etkin bir rol oynamaktadır.

En çok yüklenen Android sürümü

En çok yüklenen Android sürümü

Küçük oranlar ile büyük başarılar! Android Nougat, Haziran ayı ile Temmuz ayı arasında %2’lik bir oran ile yükseliş yapmayı başararak çift haneli yüzdelik dilimlerine de ulaşmayı başarmıştır. Son durumunda %12.3 oranına kadar yükselmiş bulunuyor. Büyük bir ihtimalle Android Nougat ile çalışma yapmayı düşünen LG V30 ile Samsung Galaxy Note 8, bu oranlarda değişim olmasını sağlayabilir. Güncelleme dağılımı bu şekilde devamlılık gösterirse, Android 8.0 sürümünün %20’si bu olayı gerçekleştiremeyeceğine inanıyor. Teknoloji haber

Android 6.0 Marshmallow, bir önceki ay %31.9 oranından %32.3 oranına başarılı bir artış oranı gösterdi. Android Lollipop toplamda bulundurduğu kurulum sayısındaki pay kısmını kaybetmeye devam ediyorum, Nougat, yavaşlık göstermesine rağmen hızla büyüme göstermeye devam ediyor. Önceden güvenlik nedenleri ile Android kullanıcılarının büyük bir kısmı, güncelleme durumlarını aksatmazdı. Üreticiler ile Google tarafından yapılmış olan güvenlik yamalarından dolayı güvenlik açıklarının olmaması bir Android güncellemesi, Android kullanıcısının son sürümü kullanmasında herhangi bir zorunluluk durumuna sokmuyor.


Android batarya kalibrasyonu batarya ömrünü uzatma

Android batarya kalibrasyonu batarya ömrünü uzatma
Son Güncelleme: 27.08.2017 20:06