Android spam mesajlar engelleme güncellemesi

media 1096

Android mesajlar için önemli bir güncelleme yaptı. Güncellemede spam mesajlar için korumu özelliği devreye girdi. Yeni eklenen özellikleri hadi beraber inceleyelim.

teknik destek

Android kullanıcılarının altyapısında bulunan ve sadece onlara özel servisler içeren Android mesajlar bölümü, Google tarafından çok başarılı bir güncelleme ile yenileniyor. Bu sayede Android mesajlar, artık spam mesajların gelmesini otomatik olarak engelleyecektir. Böylece telefona gelen veya gelecek olan zararlı yazılımların ve kötü içerikli mesajların gelmesi konusunda herhangi bir sorun yaşanmayacaktır.

Android spam mesajlar engelleme koruması özelliği

teknik destek

Google, sürekli olarak kullanıcıların talepleri doğrultusunda belirli güncellemeler yapmaktadır. Bu sayede ihtiyaçların birçoğu talepler için doğru çözümlere kavuşturulmuş olur.  İşte önem arz eden bir güncelleme Android sistemde yer almaya başladı.

Kayıtlı bir şekilde Google hesabına sahip olan ve bu sayede Android mesaj kullanmaya başlayan kullanıcılar, öncelikle güncellemelerini yapmalıdır. 3.4 Güncellemesinden sonra ise spam koruması özelliği açılacaktır. İstenmeyen mesajlar engellenir ve gizlenir. Ayrıca üçüncü parti uygulamaları kullanmak zorundaki kişiler, aynı zamanda bu yükten de kurtulmuş olacaktır. Artık herhangi bir şekilde uygulama yüklemek ve üçüncü parti uygulamalara katlamak zorunluluğu yoktur.

Android spam mesajlar engelleme güncellemesi

Android mesajlar güncellemesi ve yenilikler

Daha önceleri mesajın gelmesinden sonra, ilgili kullanıcı doğru şekilde numaraları engelleme seçeneğine sahipti. Fakat şu an ise herhangi bir şekilde engelleme işlemine gerek kalmayacaktır. Aksine, artık Android mesajlar zararlı mesaj ve içerikleri kendi istediği şekilde silecek ve uygulamadan kaldıracaktır. Bu özelliğin sağlanması için Google tarafından istenen izinlerin verilmesi gerekir. Özellikle bu anlamda Google hiçbir şekilde uygulama üzerinden kendisine mesaj atmayacaktır. 

Son Güncelleme: 03.01.2019 14:00