Android Pie 9.0 özellikleri ve teknik detayları

media 1098

Son güncelleme 1 ay by Teknoloji Haber

teknik destek

Google' nın çıkardığı son Android sürümü 9.0 yavaş yavaş telefonlara ulaşmaya devam ediyor. Android Pie özellikleri ve teknik detaylarını inceleyelim!

Android sistemi, dünyada en çok kullanılan telefon altyapılarından bir tanesidir. Sadece Samsung değil, birçok farklı telefon üreticisi de Android sistemi ile işletim olanağı yaratmıştır. Android firması, belirli zaman aralıklarında kullanıcılarına teknolojinin ilerlemesi sayesinde, hızlı ve pratik bir telefon kullanımı için birçok farklı güncelleme de sunmaktadır.

teknik destek

Android özellikle Oreo güncellemesinin ardından ise yapay zekayı ön plana çıkartan bir güncelleme yayınlamıştır. Buna göre arka plandaki uygulamalar, artık pil tüketimine neden olacak davranışlar içerisine de girmeyecektir.

Android Pie 9.0 özellikleri listesi

Artık değişen erişilebilirlik menüsü sayesinde Android Pie 9.0 kullanıcıları, ekran görüntüsü almak ve tek el ile gezinmek için birçok farklı rahatlığa sahip olacaklardır. Konuşmak için ise ekranda seçilen metinler, Android Pie 9.0 güncellemesi ile birlikte artık sesli olarak okunulacaktır. Sadece metnin seçilmesi yeterli olmaktadır. Çok sesli ortamlarda ise ses yükseltici devreye girecek ve dinamik olarak sesin ortamın gürültüsüne oranla duyulabilir seviyeye çekilmesini sağlayacaktır.

Android Pie 9.0 özellikleri ve teknik detayları

Çoklu ve harici kamera desteği

Android Pie 9.0 güncellemsi sayesinde, kullanıcılar artık iki veya daha fazla kameradan gelen akışları kullanabilir ve sürükleyici deneyimler kazanabilir. Bu sayede daha farklı bir stereo vizyon ve derinlik katılacaktır. Aynı zamanda Android Pie 9.0 güncellemesi sonrası akıllı telefonlar harici USB ve UVC kameraları da destekler bir hal almıştır