146 Adet Android güvenlik açığı

media 760

Son güncelleme 6 gün by Teknoloji Haber

teknik destek

Son yapılan bir araştırmaya göre Android tabanlı çok sayıda telefon üreticinin cihazlarında güvenlik açığı bulunuyor. Virüs bulaşma ve casus yazılımdan etkilenebilecek durumda.

Android cihaz üreticilerinden 29′ unda güvenlik açığı ile karşı karşıya kaldı. Saf haldeki Android yazılımına eklenen arayüz katmanlarına bakıldığında 146 adet açıkla karşılaşıldı.

teknik destek

Bir güvenlik şirketinin yapmış olduğu araştırmaya göre en fazla açığın Asya firmalarında görülmekte. Bu yerlerde üretilen cihazlarda çok sayıda açık bulunuyor. Bilinen ve bilinmeyen pek çok firmada görülen bu açık Asus ve Samsung gibi önemli markaları da içerisinde barındırıyor. Tabi az sayıda görüldüğü söyleniyor.

Virüs bulaşma ve casus yazılımı içerek açık ile ses kaydını alma, komut çalıştırma, sistemin bazı bölümlerini yönetme gibi çok sayıda işleve sahip. 

Araştırma yapan firma yetkilisi ucuz telefonlar için çıkarılan yazılımda kalite düşüşü nedeniyle bu tarz açıkların daha fazla görüldüğünü söyleyebiliriz. Google’ dan yapılan açıklamada bize destek olacak tüm güvenlik firmalarını takdir etmekteyiz.

3. Kişilerden gelen kodlarda büyük tehlikeler içerebiliyor. Sonradan ilave edilen çok sayıda kodda sorun görülebiliyor.

Araştırma firmasının Samsung’ un 33 güvenlik açığının olduğunu belirtti. Samsung’ un bu konuda gerekli güncellemeleri yayınladıklarını ve açıkların kapatıldığını açıkladı. Tabi tüm cihazları kapsıyor mu net bilgiye sahip değiliz.

Sonradan ilave edilen 3. parti yazılımlar için acilen denetleme mekanizmasının aktif şekilde çalışması gerektiğini belirtelim.

146 Adet Android güvenlik açığı