Sahte Telefon Faturası ile Gelen Cryptolocker Virüsü Temizleme Çözümü

media 3864

Son güncelleme 10 ay by Teknoloji Haber

teknik destek

Sahte Telefon Faturası ile Gelen Cryptolocker Virüsü Temizleme,Cryptolocker Kaldırma,Silme Programı indir,Bankadan E-posta Mail Geldi Virüs Çıktı,Sorunu

Sahte Telefon Faturası Kredi Kartı Ekstresi  ile Bulaşan Cryptolocker Dosya Kilitleme Virüsü Nedir

Maille gönderilen sahte telefon faturası ve kredi kartı ekstraları ile gelen cryptolocker bankacılık virüsü nedir? Virüs için alınacak önlemler neler nasıl temizlenir? Temizleme ve kaldırma programı ve çözüm adımları neler?

teknik destek

Türkiye’de çok sayıda kişiye gönderilen sahte  e-posta bilgisayar yada mobil cihazları etkiledi. Gelen sahte fatura bilgisi telefon faturaları ve kredi kartı ekstrelerin’da sık sık görülmeye başlandı.

Eset güvenlik yazılım firmasından yapılan açıklamaya göre tekrar başlayan bu saldırılar hız kesmeden devam edebilir. Gönderilen virüs fatura görünümünde sahte e-postalarla Hesperbot diye tabir edilen bankacılık truva atını bilgisayarlar ve mobil cihazlara bulaştırıyorlar. Bulaşan cryptolocker virüsü dosyaları şifreleyip çözüm için para talep etmekte.

Virüsün Sonuçları: Bilgisayarda masaüstü ekran görüntüleri ve video kayıtları oluşturup gizli bilgilerinizi alabiliyorlar. Bunların dışında bilgisayarınıza uzaktan bağlantı yapabiliyorlar.

Cryptolocker Virüsü için Alınacak Önlemler: Gönderdikleri sahte e-faturaları exe uzantılı olarak yapıyorlar bu şekilde gördüğünüz uzantıya dikkat ediniz ilerleyen zamanda sıkıştırılmış dosyalarda gönderebilirler. Güncel bir virüs programı kullanmanız artı keylogger ve malware tarzı programlarda kullanabilirsiniz. Bilgisayarda kullandığınız işletim sisteminin güncel olmasına dikkat ediniz yani çıkan güncelleme paketlerini yüklemeniz önerilir.

Sahte Telefon Faturası ile Gelen Cryptolocker Virüsü Temizleme Çözümü

Son Güncelleme: 25.03.2017 20:24