Makerbuino ile kendi konsolunuzu kendiniz kurarsınız

media 2230

Son güncelleme 7 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Kickstarter' ın el konsolu projesi sayesinde kendi konsolunuzu kurmanız mümkün oluyor. Parçalı olarak alınan konsolu topladıktan sonra oynamaya hazır oluyor.

Kickstarter’ın yaptığı el konsolu projesi ile kendi konsolunuzu kendiniz kurmanız sağlanıyor. Parçalı şekilde aldığınız konsolu oynamak istediğinizde, önce parçaları doğru şekilde toplamanız gerektiğini unutmayın.

teknik destek

Oyun dünyasında konsolların yeri her zaman başkadır. PlayStation dev bir oyun firması olduğu halde, el konsolu denilince Nintendo akla gelir. El konsolları bilhassa son zamanlarda çıkan Nintendo Switch ile gündeme gelerek, Kickstarter’da için güzel projelerin ortaya çıkmasını sağlıyor.

Makerboino projesi Kickstarter’da 10.000 dolar hedefle başlayan ve 20 günü daha olmasına rağmen 16.000 dolara erişen başarılı bir oyundur. İlk oyuncu olan babaların çocuklarına el becerisi sağlamaları için yapılan Makerboino, retro oyunlarını çalıştıracak kapasitededir.

Makerbuino ile kendi konsolunuzu kurabilirsiniz

Makerbuino ile kendi konsolunuzu kendiniz kurarsınız

8 bit konsolu bulunduğundan kullanım alanı biraz daralsa da, ürünün parçalı olarak gelmesi, konsolun anahtar kısmıdır. Özellikle çocukların lehimleme ve programlama bilgisini öğrenmeleri için üretilen konsolu kullanmak için sizin veya çocuklarınızın onu toplaması gerekiyor.

Hemen hemen 5 saat içinde toparlanabilecek konsolda, hangi malzemenin nasıl görev yaptığını kendiniz deneyimleyeceksiniz. Ürünün fiyatı 35 dolardır ancak üzerine ekstra alet isteyenler, 45 dolar civarında ödeyeceklerdir. Nintendo Switch ile kıyaslandığında, 300 dolara göre, bu konsolun daha uygun fiyatlı ve öğretici olduğu görülüyor.

Makerbuino oyunları, Tetris, gibi retro oyunlar tarzındadır. Bu cihazı geliştiren kişi yaşı oldukça küçük bir isimdir. Albert Gajsak, 18 yaşında Hırvat bir lise öğrencisidir. Cihazı ilk kez geliştirmeye başladığında 11 yaşında olan Albert, bu konuda ilerleyerek kendi oyun konsolunu yapmaya kadar ilerlediğini söylüyor.

Makerbuino el konsolu

Son Güncelleme: 30.03.2017 16:00