iPhone'u olanlar dikkat! Apple iPhone Türkiye garantisi iptal ediliyor!

media 2374

Dünya'nın en büyük teknoloji şirketlerinden Apple, mobil sektöründe devrim yaparak çıkardığı iPhone modelleri için Türkiye garantisini iptal etme kararı aldı. Elbette tüm iPhone modelleri için geçerli değil.

teknik destek

Apple denilince akla, kalite, tasarım şıklığı, yüksek kapsamlı garanti hizmeti geliyordu! Ta ki bugüne kadar. Teknoloji devi Apple’ın aldığı yeni kararla birlikte, bundan böyle iPhone Türkiye garantisi iptal edilecek. Ancak hemen üzülmeyin, bu tüm iPhone modellerini kapsamıyor. 

Apple’ın Türkiye’den satılan cihazlar için verdiği 2 yıllık mecburi garantinin haricinde, telefonlarını daha ucuza getirmek için yurtdışından yolcu ile beraberinde getiren iPhone kullanıcıları için sunulan 1 yıllık uluslararası garanti desteği, Türkiye’de kısa süre içerisinde iptal edilecek. Bu da demek oluyor ki artık Türk vatandaşları yurtdışından iPhone alıp “hem ucuza aldım hem garantim var oh” diyemeyecekler.

teknik destek

Apple Global Garantisi Türkiye İçin Geçerli Değil

 Apple Global Garantisi Türkiye İçin Geçerli Değil

Yurtdışından alınan tüm iPhone ve iPad modellerini, daha doğrusu tüm SIM kart takılabilen ürünleri kapsayan Apple Türkiye uluslararası/global garanti kapsamı iptalinden bundan böyle çok kısa bir süre içerisinde yararlanamayacaksınız. Yurtdışından aldığınız iPhone modelinizde oluşabilecek tüm arızalar ücrete tabi olacak. 

iPhone Türkiye Garantisi

 Apple Global Türkiye Garantisi

Veyahut eğer iPhone’u Türkiye’den aldınız diyelim, ancak yurtdışına gittiniz ve cihazınız bozuldu. Oradaki bir Apple garanti servisinden cihazınız değiştirildi veya anakartınız değiştirildi. Bu durumda da Türkiye’ye geldiğinizde eğer garantinizin devam etmesini istiyorsanız cihazınızı yeniden BTK’ya kayıt ettirmeniz gerekecek.

Cihazların Türkiye’den alınmasına yönelik bir teşvik hareketi olan bu adımı, Apple’ın da teyid ettiğini hatırlatalım. Aslında pek de ucuz denilemez ancak, kısmen de olsa ucuz iPhone devri resmen bitti.

Son Güncelleme: 16.03.2017 14:02