Google Pixel ve Pixel XL satış rakamları

media 2242

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Google Pixel ve Pixel XL telefonları dünyada ne sattı. Rakiplerine göre Google Pixel ve Pixel XL satış rakamları nasıldır? Türkiye satışı ne zaman?

Google internet dünyasında en çok ismini duyduğumuz isimdir. Google arama motoru sektöründe başladığı serüvenine farklı sektörleride katarak büyümesine devam etti. Google firması gelişen mobil sektöründe önemli bir ayak olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle android işletim sisteminin google tarafından geliştirilmesi bu sektörün lokomotifi konumuna gelmiştir.

teknik destek

Google ayrıca mobil uygulamaları ile de dikkat çekmektedir. Özellikle google play store uygulaması android işletim sisteminin bel kemiğini oluşturmaktadır. Google ayarıca mobil sektöründe bu yaptıklarının yanı sıra akıllı telefon üreticiliğinide yapmaya başladı. Bir çok farklı model piyasaya süren google en son telefonlarından biride Pixel ve Pixel XL modellerinin satış rakamları merak edilmektedir.

Google Pixel ve Pixel XL satış rakamları

Google Pixel ve Pixel XL satış rakamları

Google Pixel ve Pixel XL telefon modellerinde acaba istenilen başarıyı yakaladı mı? Google Pixel ve Pixel XL geçen yıl piyasaya çıkarak satışa sunulmuştu. Yani bu telefon bir yıllık bir süre boyunca satışta bulunmaktadır. Google firması daha önce Nexus makası adı altında bir çok telefon modeli üretti. Fakat google geçen yıl aldığı karar ile bu marka adı altında telefon üretimine son verdi. Bu marka son veren firma daha sonra HTC firması ile anlaşarak  Pixel ve Pixel XL modellerini üretmeye başladı. 

Pixel ve Pixel XL modelleri rakip telefon markalarına göre teknik donanım olarak daha üst düzey bir yapıya sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bu konuda herkesin takdirini kazanan cihaz tasarım olarakta yenilikçi bir yapıya sahip olmasından dolayı bu konuda kullanıcılarının kararlarını ikiye bölümüştür. Pixel ve Pixel XL telefon modelleri bir dönem yazılım sorunu yaşadı. Bu sorun google firmasının yayınladığı güncelleme ile aşıldı. Daha sonra telefon hakkında dedikodular yyaılmaya başlandı. Artık üretilmeyeceğine dair… Fakat bunlar olurken firma Pixel ve Pixel XL telefonlarının satış rakamlarını yayınladı.

Tayvan firması olan HTC’ye üretim yaptıran google geçen yıllık süre boyunca bu telefon modelinde 2.1 milyon adet satış yaptı. Rakiplerinden biri olan Apple 70 milyon satışı bulunurken google firmasının bu rakamın çok gerisinde kalmasının nedeni dünyanın her ülkesinde satışının bulunmaması diyebiliriz.ol oynadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.


Google Play Store haftanın ücretsiz uygulaması bölümü

Google Play Store haftanın ücretsiz uygulaması bölümü

Google Haritalar güncellendi, artık arabanızı kaybetmeyeceksiniz!

Google Haritalar güncellendi, artık arabanızı kaybetmeyeceksiniz!

Google Play Store Nedir Nasıl indirilir Yüklenir

Google Play Store Nedir Nasıl indirilir Yüklenir
Son Güncelleme: 31.03.2017 10:32