Google, Android O sürümü resmen duyuruldu ve yayınlandı! Yeni özellikleri

media 2337

Google'ın Dünya'yı kasıp kavuran akıllı telefon işletim sisteminin yeni versiyonu olan Android O resmen duyuruldu ve bazı modeller için ilk beta sürümü yayınlandı bile. Android O indir!

teknik destek

Google yeni işletim sistemi sürümü Android O Oreo sürümü resmen yayınlandı! Tüm yeni özellikleri ve daha fazlası haberde!

Halen çok küçük orandaki kullanıcı kitlesinin sahip olabildiği Android 7.x Nougat sürümünden sonra, Google yeni Android O sürümünü resmen duyurarak, bazı Nexus ve Pixel modelleri için Geliştirici Önizleme Sürümünü kullanıcılar için yayınladı.

teknik destek

Android O indir yükle dene

Android O indir galaxy s7 s8

Daha önceden isiminin Android Oreo olacağına yönelik haberlerin paylaşıldığı ve nihayet Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player, Pixel C, Pixel, Pixel XL modelleri için yayınlanan yeni Android O sürümü, zaten oldukça iyi bir hale gelen Android iletim sisteminde yeni özellikleri de beraberinde getiyor.

Yeni Android O Özellikleri

Android O indir galaxy s4 s5 s6 s7

1. Arka plan sınırlamaları:

Bu yenilik sayesinde Android O işletim sistemiyle birlikte arka planda çalışan uygulamalara ve servis etkinliklerine kısıtlama getiriliyor  Bu sayede daha düşük özelliklerde dahi çok daha verimli çalışacak olan Andorid O sürümünün batarya ömrünü de ciddi oranda uzatacağını söyleyebiliriz.

Android O indir sony xperia

2. Bildirim gruplama:

Bu özellikle birlikte bildirim çubuğunda benzer içerikler barındıran bilgirimler tek bir grup halinde tutularak, bilgi karmaşasına yol açılmasının önüne geçiliyor ve bununla birlikte her bildirim grubu için farklı bildirim tonu ve görünümü de atanabiliyor.

Android O indir htc

3. Mobil cihazlar için resim içinde resim:

Google, “picture in picture” kelimelerinin kısaltılmışı olan PiP (resim içinde resim) ekran desteğini Android telefonlara taşıyor. Şu anda, Android TV ve PiP görüntüleme desteğine sahip cihazların haricinde mobil cihazlarda standart bir çoklu pencere görünümü kullanılıyor. Bu yenilikle birlikte artık her Andorid cihazı için de örnek olarak video izlerken başka pencerelerde gezinti yapmak mümkün olacak.

Android O indir Samsung

4. Otomatik doldurma API’si:

Yeni sürümle birlikte kullanıcılarının şifrelerinin tutularak otomatik olarak doldurulduğu sistem çok daha güvenli hale getirildi ve kullanıcılar artık otomatik doldurma işlemi için farklı kaynaklar/uygulamalar da seçebilecekler.

Android O indir son sürüm

5. Uyarlanabilir ikonlar:

Bir diğer güzel yeniliklerden biri de, OEM üreticileri kendi arayüzlerinde farklılık yapmış olsalar dahi, kullanıcılar ikonların nasıl gözükeceği konusunda daha çok kontrol mekanizmasına sahip olacaklar.

Android O özellikleri

6. Bağlantı iyileştirmeleri

Android O, telefonunuzun diğer cihazlarla iletişiminde de bazı değişiklikler getiriyor. Örneğin Sony’nin LDAC codec bileşeni aracılığıyla yüksek kaliteli Bluetooth ses imkanıyla şarkılarınız Bluetooth ile bağladığınız kulaklıkta çok daha iyi kalitede işitilebilecek. Wi-Fi NAN (Neighborhood aware networking) destekli donanıma sahip cihazlar, merkezi bir erişim noktası olmadan Wi-Fi kullanarak birbirleriyle iletişim kurabilir ve veri paylaşımında bulunabilirler. 

Android O nasıl indirilir

7. Akıllı metin seçimi:

Örneğin tarayıcınızda veya bir uygulamadaki metinleri seçtiğinizde size yeni Google Asistan ile daha akıllı bir şekilde seçenekler sunuyor. Hatta seçebileceğiniz şeyleri size daha önceden anlayıp tavsiye de edebiliyor.

Android O nasıl yüklenir

8. Kilit ekranına özel ikonlar eklenebilir:

Artık kilit ekranındaki telefon, kamera vs. gibi kısıtlı ikonlar haricinde, istediğiniz şeyi ekleyebilmeniz mümkün.

Android O güncellemesi

9. Ayarlar bölümü komple yenilendi:

Android Nougat ile birlikte iyice değişen Ayarlar bölümü, Andorid O sürümüyle baştan aşağı yenileniyor.

Android O indir

10. Bildirim erteleme:

Artık normal bildirimleri de 15 dakika, 30 dakika ve 1 saat şeklinde erteleyebilmek mümkün.

Bu özelliklerin dışında daha birçok özellikle gelen Andorid O sürümü, aynı zamanda elbette geliştiriciler için de bir çok yenilik sunuyor. Eğer yukarıda belirtilen Nexus veya Pixel cihazlardan birine sahip seniz aşağıdaki bağlantıdan yeni Android O geliştirici önizleme sürümünü indirerek telefonunuza kurabilirsiniz.

Android O İndir

developer.android.com/preview/download.html

Android O indir

Ayrıca Android O varsayılan duvar kağıdını da buradan indirebilirsiniz: androidpolice.com/wp-content/uploads/2017/03/nexus2cee_android-o-wallpaper.png


Android O işletim sistemi ile gelecek olan yenilikler

Android O işletim sistemi ile gelecek olan yenilikler

Galaxy Note 5 Android 7.0 Nougat Türkiye güncellemesi yayınlandı!

Galaxy Note 5 Android 7.0 Nougat Türkiye güncellemesi yayınlandı!

Galaxy S7 Android 7.0 güncelleme ne zaman

Galaxy S7 Android 7.0 güncelleme ne zaman
Son Güncelleme: 12.06.2017 15:41