En fazla satan telefon modeli hangisidir ?

media 2383

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Ülkemizde ve dünyada en çok satış rakamlarını yakalayan telefon markası hangisidir ? Apple (iPhone) ve Samsung markaları satış rakamları ne kadardır? Mobil haber!

2016 yılının bitmesi ile birlikte geçen yıl içerisinde yer alan telefon satışlarıda gündeme gelmeye başladı. Ülkemizde ve dünyada en çok satılan telefon markası acaba hangisidir ? sorusunu bir çok kişi merak etmektedir. 2016 yılı içerisinde bilindik markalardan bazıları bir kaç modelinde sıkıntılar yaşadılar. Özellikle Samsung firmasının note 7 telefon modelinde yaşadığı talihsiz olaylar firmanın satışını etkilemesi bekleniyordu.

teknik destek

En çok satan telefon modeli?

En fazla satan telefon modeli hangisidir

Hatırlarsanız dünyanın bir çok yerinden note 7 patlama haberleri gelmeye başlamıştı. Ama birazdan vereceğimiz rakamlara göre Samsung firmasının satış rakamlarını bu olumsuz durumun etkilediği pekte söylenemiyor. Samsung firması satış rakamlarını yayınlarak 2016 yılı içerisinde 308.5 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirerek bu alandaki liderliğini koruduğunu söyleyebiliriz.

Bu rakamlardan anlaşılacağı üzere listenin ilk sırasında samsung markası yer almaktadır. Şimdi listenin ikinci sırasında yer alan markamıza geçelim.Sanırım ikinci sırada olan markayı tahmin etmeniz çokda zor olmamıştır. İkinci sırada ise Apple yer almaktadır. Fakat bir ayarıntı burada hemen dikkat çekmektedir. İlk sırada yer alan samsung firması ile ikinci sırada yer alan Apple markası arasında satış rakamı olarak çok fazla fark bulunmaktadır. Apple 2016 yılı içerisinde 215.5 milyon akıllı telefon satarak 93 milyon kadar samsung’un gerisinde kalmıştır.  Ama hemen şunuda belirtelim aradaki farkın 93 milyon kadar olamsının bir kaç sebebi bulunmaktadır. Bunlar;

  • Samsung firmasının Apple firmasına göre daha fazla telefon modelinin bulunması
  • Samsung firmasının her bütçeye uygun bir telefon modelinin bulunması
  • Son olarak Apple firmasına air iPhone model akıllı telefonların biraz pahalıya satılmasını gösterebiliriz.

Fakat şu ibareyi eklemek gerekir akıllı telefon sektöründe kar marjının yüksek olması ve insanların tercihlerinin iPhone yönünde olması akıllı telefon piyasasının %80’lik bölümü Apple firması elinde bulunmaktadır. Apple 2016 yılı içerisinde 53.7 milyar dolar kazanç sağlarlen akıllı telefon sektörünün %14.6’lık payını elinde bulunduran samsung ise 8.3 milyar dolarlık gelir elde etmiştir. son olarak üçüncü sırada ise Huawei markası 150 milyonluk satışı ile yer almaktadır.


Samsung Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus fiyatı ve renk seçenekleri belli oldu!

Samsung Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus fiyatı ve renk seçenekleri belli oldu!

Samsung Galaxy S8 satış tarihi

Samsung Galaxy S8 satış tarihi

Galaxy S5 Android 6.0.1 güncelleme ve CyanogenMod ROM

Galaxy S5 Android 6.0.1 güncelleme ve CyanogenMod ROM
Son Güncelleme: 10.03.2017 21:07