Gmail ne işe yarar?

media 2265

Son güncelleme 10 ay by Teknoloji Haber

teknik destek

Gmail hesabı nasıl açılır? Ücretsiz Gmail hesabı açma. Gmail hesabı nasıl oluşturulur? Gmail ücretsiz mi ücretli mi? Gmail hesap açma alma nasıl yapılır? Şifremi unuttum!

Gmail nedir ne demek? Gmail, dünyanın en büyük arama motoru Google’ nin ücretsiz bir e-posta hizmetidir. Gmail, 1 Nisan 2004 tarihinde davet üzerinden kullanıma sürülen beta sürümü ile duyurulmuştu. Sonrasında 7 Şubat 2007 yılında tüm kullanıcılara açık olarak hizmet vermeye başladı.

teknik destek

Gmail, Temmuz 2009 tarihinde Google Apps hizmetleri ile güncellendi ve Android kullanıcıları için 1 GB depolama alanı teklifi ile büyüme yaşadı. Tabi Hotmail gibi büyümesi biraz zaman aldı.

Google, Android işletim sistemi için getirdiği Gmail hesap şartı ile hızlı bir yükselişe geçti. Şuanda Android telefon ve tablet kullanıcılarının çoğunun bir Gmail hesabı bulunmakta. Gmail’ e aynı zamanda POP3 ve IMAP4 protokolleri ile erişim yapılabiliyor. 

gmail nedir

Gmail ne işe yarar?

İnsanlar artık eski posta yöntemlerini bir kenara bırakarak, elektronik posta yöntemini tercih etmeye başlamıştır. Bireyler bu yol sayesinde hem vakitten tasarruf etmekte hem de para vermekten kurtulmaktadırlar. Özellikle yurt dışında bir yer ile anlaşmalı olarak çalışan yerler iletişim kurma konusunda bu yöntemi seçmektedirler. Ayrıca bu yöntem doğrultusunda dosya aktarımı da kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Bireylerin en çok kullanmış oldukları elektronik posta sistemi, Gmail olmaktadır. Gmail, Google’ın sunmuş olduğu bir ürün olmakla birlikte en geniş kapsamlı posta işlemlerinizi yürütebileceğiniz yerlerden birisi olarak karşınıza çıkar. Gmail sayesinde bireyler, rahatlıkla mesaj yoluyla da iletişim kurabileceklerdir.

Gmail hesabı nasıl oluşturulur?

Gmail hesabı oluşturma konusunda tecrübesiz olan bireylerin, bunu yapabilmesi adına ilk etapta, Gmail.com platformuna girmeleri gerekir. Buradan yeni üyelik kısmına tıklamaları ve sonrasında kendilerinden istenilen bilgileri eksiksiz olarak doldurmaları gerekecektir. Eksiksiz ve aynı zamanda doğru bir şekilde bu bilgileri doldurmaya özen göstermelisiniz. Doğru bir şekilde girmezseniz, ilerleyen vakitlerde hesabınızın şifresini unutmanız halinde, tekrardan almanız oldukça zor olabilecektir. Bu nedenle işlemlerinizi doğru bir şekilde yapmaya özen göstermelisiniz. Özellikle buraya cep telefonu numaranızı vermeniz ve bunu doğrulamanız da büyük önem arz etmektedir. Cep telefonu numaranızı doğrulamadığınız hesapların ilerleyen zamanlarda kapatılacağını söyleyebiliriz. Google hesabı oluşturma aşamasında zor şifreler koymayı da tercih etmeyi ihmal etmemelisiniz. Çünkü zor şifreler koymamanız halinde, fazlasıyla sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Gmail hesabı şifresi nasıl belirlenir?

Gmail hesabı şifresi oluştururken, hem sayılardan hem de harflerden oluşan bir şifre koymalısınız. Böyle yapmanız halinde, her şey sizin adınıza daha iyi olacaktır. Çünkü sayılardan ve harflerden oluşturacak olduğunuz şifrenin güvenlik oranı daha fazla olacaktır. Güvenlik oranı fazla olan bir hesabı da bir şifre kırıcının ya da başka birinin aşması oldukça zor olacaktır. Güvenlik duvarları siz şifreyi koymaya başladığınız zaman çıkacaktır. Yeşil olana kadar gitmeli ve şifrelerinizi öyle belirlemelisiniz. Şifrenizi unutmanız halinde, şifremi unuttum kısmını kullanabilirsiniz. Şifremi unuttum kısmından cep telefonunuz ya da alternatif e-postanıza mesaj iletilecektir. Bu mesaj sayesinde hesabınızı geri alabilirsiniz.

gmail ne ise yarar

Son Güncelleme: 27.03.2017 22:33