iPhone Turkcell Vodafone Avea İnternet Ayarları

media 4781

Son güncelleme 11 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

iPhone internet ayarları manuel nasıl yapılır? APN mms bölümlerine ne yazılmalı? iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 6s, iPhone 7 3G – 4.5G mobil veri bağlantı ayarları.

 Android iPhone Turkcell Vodafone Avea İnternet Ayarları

teknik destek

Ayarlar menüsünden “Genel”e tıklıyoruz. Genel’den “Ağ”a tıklıyoruz. Ağ’dan “Hücresel Veri Ağı”na tıklıyoruz.

Burada internet ve mms ayarlarını yapabileceğiniz bir menü çıkıyor karşımıza. İnterenete girmek çok kolay. APN olarak “INTERNET” yazmamız yeterli. MMS ayarları biraz daha karışık. Tüm yazı yerlerine “mms” yazıyoruz ve MMSC ve MMS Proxy’yi giriyoruz.

Ayarları başarılı bir şekilde yaptık. Artık hem internete girebilir hem de mms yollayabiliriz.

Android iPhone Turkcell Vodafone Avea İnternet Ayarları

iPhone Turkcell Vodafone Avea İnternet Ayarları

iPhone 4s Turkcell Vodafone Avea İnternet Ayarları

iPhone 5s iPhone 6s Turkcell Vodafone Avea İnternet Ayarları

iPhone 7 iPhone 7s Turkcell Vodafone Avea İnternet Ayarları

iPhone iOS cep telefonlarda Turkcell Avea Vodafone APN WAP Ayarları

iPhone iOS cep telefonlarda internet Ayarları Nasıl Yapılır

iPhone iOS cep telefonlarda 3g 4.5g internet Ayarları Nasıl Yapılır

iPhone iOS cep telefonlarda 3g 4.5g internet Ayarları Nasıl Yapılır

iPhone iOS 3g ayarı 4.5g internet Ayarları Nasıl Yapılır 2016

iPhone iOS 3g ayarı 4.5g internet Ayarları Nasıl Yapılır 2016
 

Turkcell İnternet Ayarları Turkcell Wap İnternet

Cepten İnternet’le;

• E-postalarınızı, haberleri, borsayı takip edebilir,
• Merak ettiğiniz bir sorunun cevabını veya trafik durumunu öğrenebilir,
• Bankacılık işlemlerini yapabilir,
• En popüler, şarkı, video, logo, melodi ve oyunları indirebilir,
• Dilediğiniz WAP ve Web sitelerine ulaşıp, internet dünyasını keşfedebilirsiniz…

Üstelik Ekonomik İnternet Paketleri ile cepten interneti çok avantajlı fiyatlara kullanabilirsiniz.
Cepten İnternet’ten faydalanmak için herhangi bir özel aboneliğe ihtiyacınız yok. WAP uyumlu telefonunuzun WAP/Cepten İnternet ayarlarını yapmanız yeterli.

Cepten İnternet ayarlarınızı yapmak için;

(Ayarlarınızı kaydederken şifre sorulursa 1234 olarak girebilirsiniz) WAP yazıp 2222′ye kısa mesaj gönderebilir, veya www.turkcell.com.tr’de Abone Yardım menüsünde Telefon Ayarları bölümüne tıklayıp telefon modelinizi seçebilirsiniz.

SIM kartınızı yeni bir cep telefonuna takıp kullanmaya başladığınızda, telefonunuzu değiştirdiğiniz sistem tarafından algılanır ve Otomatik Ayar Gönderim Sistemi ile yeni telefonunuzun Cepten İnternet ayarları cep telefonunuza kısa mesajla gönderilir.

İnternet sayfalarının telefonunuzdan açılabilmesi için turkcell-im Cepte İnternet kullanmalı ya da telefonunuzun bir internet tarayıcısı (browser) olmalıdır.

WAP nedir?

WAP, İngilizce “Wireless Application Protocol”ün kısaltılmasıdır. İletişim protokol serilerinden oluşan, kablosuz cihazlar için tasarlanmış bir uygulama ortamıdır. Kısaca WAP, cep telefonunuzdaki özel internet ortamıdır.

Desteklenen veri transfer hızı nedir?

İnternet servislerinde olduğu gibi, kullanılan teknolojinin özelliğinden dolayı, 3G bazlı servislerde sabit veya ortalama bir veri iletişim hızından bahsedilemez. İletişim hızınız, kullandığınız telefon, bulunduğunuz yer, veri trafik yoğunluğu ve erişmek istediğiniz veri ağının bağlantı altyapısı ve yoğunluğu gibi faktörlere bağlı olarak anlık değişkenlik gösterebilir. EDGE ile veri iletişim hızı GPRS’e göre ortalama üç katına çıkabilir. EDGE uyumlu telefonlarda erişilebilecek en yüksek iletişim hızı 236.8 Kbps’dir (saniyede 29.6 KB).3G destekli cep telefonları ise maksimum 7,2 Mbit/sec’a varan hızları desteklemektedir.

3G Hızında İnternet

3G uyumlu cep telefonu olan çalışanlarınız, telefonlarında internet ayarları varsa, 3G hızında internetten faydalanabilir.Ayrıca; INTERNET yazıp 2222′ye gönderince internet “apn” ayarları ücretsiz olarak da kaydedilebilir.

Turkcell İnternet Ayarlarını Telefon Modeli ile Belirleme için

  Avea İnternet Ayarları

Avea Wap İnternet Ayarları

Telefonunuzun desteklediği ayarları tek seferde alabilmek için telefonunuzdan *999# tuşlayabilir veya AYAR yazarak 9999‘a kısa mesaj ile gönderebilirsiniz. *999# tuşlandığınızda telefonunuzun marka ve modeli sistemde tanımlı ise marka ve model bilgisi telefon ekranında görüntülenir ve ayarlar “Servis Ayar” başlığı ile telefonunuza gönderilir. Telefonunuz sistemde tanımlı değil ise manuel ayar kodları SMS ile telefonunuza gönderilir. Servisten alınan bütün ayarlar ücretsizdir.

Yapılan ayarların düzgün çalışabilmesi için, ayarlar içinde geçen büyük küçük harf farkına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Telefonunuzun desteklediği ayarları tek seferde alabilmek için telefonunuzdan *999# tuşlayabilir veya AYAR yazarak 9999‘a kısa mesaj ile gönderebilirsiniz. *999# tuşlandığınızda telefonunuzun marka ve modeli sistemde tanımlı ise marka ve model bilgisi telefon ekranında görüntülenir ve ayarlar “Servis Ayar” başlığı ile telefonunuza gönderilir. Telefonunuz sistemde tanımlı değil ise manuel ayar kodları SMS ile telefonunuza gönderilir. Servisten alınan bütün ayarlar ücretsizdir.Servis ayarlarını alabilmek için GPRSWAP AYAR, MMS AYAR, BASKONUS AYAR veya INTERNET AYAR yazarak 5555‘a kısa mesaj ile gönderilmesi yeterlidir. Servisten alınan her ayar ücretsizdir. Ayarlarınızı kaydederken kayıt esnasında pin kodu sorulması durumunda 500 ya da 5000 olarak PIN kodu girişinizi yapabilirsiniz. Ayarlarınızı, Avea İletişim Merkezlerine talebinizi ilettikten sonra sistem üzerinden size gönderilen SMS’i onaylarak da alabilirsiniz ve cihazınıza yükleyebilirsiniz.

iPhone kullanıcıları MMS ayarlarını iTunes üzerinden alabilir.

Vodafone İnternet Ayarları Vodafone Wap Ayarları

Evet. Cep telefonunuzun ana ekranındayken, *3636# arama tuşlarına basarak “5 Cihaz Ayarı Alma” menüsünü seçtiğinizde, gelen ekranda onayla kısmını tuşlayarak cihazınızın desteklediği ayarlar SMS ile gönderilecektir.

Talebiniz doğrultusunda Vodafone Live,MMS ve internet ayarları cihazınıza gelecektir.
1) Onayla
2) Geri

Gönderilen Vodafone live , MMS ve Vodafone Internet ayarlarınızı 1234 pin kodunu kullanarak telefonunuza kayıt etmeniz ve cihazınızı bir kez kapatıp açmanız halinde ayarlarınız telefonunuz üzerinde yapılandırılmış olacaktır.Otomatik Ayar Kurulumu

İnternet, MMS, Vodafone live veya Mobil TV ayarlarınızı cep telefonunuza ücretsiz almak çok kolay!Online Self Servis şifreniz yoksa hemen S yazıp 7048′e ücretsiz SMS atarak şifrenizi alabilirsiniz.

Vodafone Internet Ayarları

Telefonunuza ayarları kendiniz kurmayı arzu ederseniz aşağıdaki listeden marka ve model seçin:

Talebiniz doğrultusunda Vodafone Live,MMS ve internet ayarları cihazınıza gelecektir.
1) Onayla
2) Geri

Gönderilen Vodafone live , MMS ve Vodafone Internet ayarlarınızı 1234 pin kodunu kullanarak telefonunuza kayıt etmeniz ve cihazınızı bir kez kapatıp açmanız halinde ayarlarınız telefonunuz üzerinde yapılandırılmış olacaktır.

android telefonlarda internet ayarları

Türkiye’deki Avea, Vodafone ve Turkcell hatlı Android telefon kullanıcılarının Erişim Noktası Ayarlarını otomatik yapan APN Turkey uygulamasından bahsedeceğiz.Android telefonların internet ve MMS için gerekli ayarlarını, telefon operatörünüzü otomatik olarak bularak sizin yerinize kolayca gerçekleştiren Google Play Store‘daki APN Turkey uygulaması ve kullanımını anlatacağız
Android telefonunuzun ağ ayarlarını sıfırladığınızda veya telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürdüğünüzde; kullandığınız operatör için internet ve MMS verileri sıfırlanacaktır.

Ayarlarınız otomatik olarak operatörünüz tarafından tekrar yapılmadığında; internet ve MMS ayarlarını tekrar yapmak için APN Turkey uygulaması yardımınıza koşacaktır.

Telefonunuzun Ayarlar menüsünden > Kablosuz ve ağlar > Mobil ağlar‘a girin Veri dolaşımını aktifleştirin.

3G kullanabilmek için bu ayarları yapmanıza rağmen bağlanamadıysanız, müşteri hizmetlerini arayıp hattınızın Data özelliğinin açık olup olmadığını kontrol ediniz.

Yaptığınız ayarların etkin olabilmesi için ya telefonunuzda uçuş modunu aktifleştirip tekrar devre dışı bırakın ya da telefonunuzu yeniden başlatın.

Eğer 3G, EDGE veya GPRS ile zaten internete bağlanabiliyorsanız; lütfen ayarlarınızı bu uygulama ile değiştirmeyin.

 

Menü->Ayarlar -> Wi-fi & Bluetooth & Mobil Ağ Ayarları -> Mobil Şebekeler -> Erişim Noktası Adları

Burada iki seçenek çıkacak karşınıza…

Avea Data ve Avea MMS. Eğer cihazla şebeke üzerinden internet paketiniz yoksa tavsiyem Avea Data yı silmeniz. Arada bir Senkronizasyon için veri gönderim&alım işlemi yapıyor ve size ufak ufak ücret yazmaya başlıyor. Silmek için Avea Data içerisine girin. Ayar düzenleme penceresine geldiğinizde menü tuşuna basın ve APN sil i seçin.

Not : Çift tırnak işaretleri olmadan girilmelidir.

Turkcell internet ayarları

Turkcell İnternet carrier=”Turkcell internet”
mcc=”286″
mnc=”01″
apn=”internet”
user=””
server=””
password=””
mmsc=””
type=”default”

Turkcell MMS ayarları

Turkcell MMS carrier=”Turkcell-MMS”
mcc=”286″
mnc=”01″
apn=”mms”
user=”mms”
server=”http://wap.turkcell-im.com.tr”
password=”mms”
proxy=”212.252.234.168″
port=”8080″
mmsproxy=”212.252.169.217″
mmsport=”8080″
mmsc=”http://mms.turkcell.com.tr/servlets/mms”
type=”mms”

Avea imternet ayarları

Avea İnternet carrier=”Avea internet”
mcc=”286″
mnc=”04″ veya “03″
apn=”internet”
user=””
server=””
password=””
mmsc=””
type=”default”

Avea MMS ayarları

Avea MMS carrier=”Avea-MMS”
mcc=”286″
mnc=”04″ veya “03″
apn=”mms”
user=”mms”
server=”http://wap.avea.com.tr”
password=”mms”
proxy=”213.161.151.201″
port=”8080″
mmsproxy=”213.161.151.201″
mmsport=”8080″
mmsc=”http://mms.avea.com.tr/servlets/mms”
type=”mms”

Vodafone internet ayarları

Vodafone İnternet carrier=”Vodafone internet”
mcc=”286″
mnc=”02″
apn=”vodafone”
user=””
server=””
password=””
mmsc=””
type=”default”

vodafone MMS ayarları

Vodafone MMS carrier=”Vodafone-MMS”
mcc=”286″
mnc=”02″
apn=”mms”
user=”vodafone”
server=”http://wap.vodafone.com.tr”
password=”vodafone”
proxy=”212.065.136.226″
port=”8080″
mmsproxy=”217.31.233.18″
mmsport=”8080″
mmsc=”http://217.31.233.18:6001/MM1Servlet”
type=”mms”

İphone İnternet Ayarları

 

 

 

Son Güncelleme: 22.05.2017 01:05