iPhone' da müzikleri zil sesi nasıl yapılır

media 2152

iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 6 ve iPhone 7 müzikler nasıl zil sesi yapılır? iTunes 12 ile birlikte iPhone' da müzikleri zil sesi yapabilmek oldukça zorlaştırıldı.

teknik destek

Şimdi sizlere en kolay yöntemi ile iPhone‘ da müzikleri zil sesi yapmayı anlatacağız…

Apple, iTunes 12 sürümü ile birlikte, zil sesleri için mağaza yönlendirmesine ön plana alarak, iTunes üstünden müzikleri zil sesi yapma imkânını iyice sınırlandırmış durumda.

teknik destek

Peki iPhone kullanıcıları müzikleri ne şekilde zil sesi yapmaları mümkün olacak? Yeni metodu en kolay haliyle sizler için anlatıyoruz. 

Aşağıda önerdiğimiz yöntemin dışında iTools programı ile hem telefonundan veri alışverişi yapabilir hemde müzikleri zil sesine dönüştürüp atabilirsiniz.

iPhone müzikleri zil sesi yapma

iPhone' da müzikleri zil sesi nasıl yapılır

Öncelikle burada bulunan siteden müzik dosyalarından 40 saniyelik bir alan seçilir. Sonra iPhone için m4r dosya formatına dönüştürülür. Upload diğer adıyla yükleme seçilir ve seçilen şarkı yüklenir. Daha sonra da 40 saniyelik alanı seçerek m4r biçimde dosyayı indirilir. Zil sesi yapılacak dosyayı bulmuş oluruz.

İkinci aşamada iTunes kullanmadan önce bu dosyayı iPhone’ a atmamız gerekir. Sonra CopyTrans sistemine iTunes’un alternatifi programı indirerek, Apple’ ın sürücülerinin yüklü olup olmadığına bakarız. Yüklü ise uygulamayı yükleyerek çalıştırırız. Bu arada telefonu bilgisayara bağlayarak bu bilgisayara güven seçeneğini tıklamayı unutmamamız gerekir.

Copytrans üstünden uygulamayı çalıştırırız. Sonra copytrans Manager kısmından Start tuşuna tıklarız ve uygulamayı başlatırız. Uygulama açıldığında telefonunuzu bulur. Sol üst kısımda melodiler bölümünü açmanız gerekir. Ardından tek yapmanız gereken alt bölümde bulunan alana 40 saniyelik melodiyi sürüklemektir. En sonunda Yenile ve güncelle diyerek ve dosya aktarması yaparak iPhone’ a aktarılır. iPhone’ un ayar bölümünden sesler kısmına girerek, zil seslerinden yüklediğimiz müziği seçeriz. Ve iPhone müzikleri zil sesi yapma işlemi burada biter.

Son Güncelleme: 12.06.2017 12:15