Clips destekleyen iPhone telefon modelleri

media 2120

iOS Clips’ in desteklemediği cihazlar yayınlandı. iOS 10.3 sürümü ile artık bazı iPhone telefonlarda Clips uygulaması çalışmayacak. iPhone 5s, iPhone 6 ve iPhone 7 uyumlu.

teknik destek

Apple video düzenleme uygulaması olan Clips’i geçtiğimiz gün yayınladı. Yeni uygulama iOS 10.3 ve üzerinde olan sürümlerle ilgili çalışmasına karşın, birtakım iOS cihazlar için destek verilmediği anlaşıldı. Apple 64 bit işlemci ihtiyacı ile ilgili ısrar eden tavrını sürdürüyor. iOS 10 ile birlikte önce 32 bit uygulamalar için ikazda bulunan şirket, iOS 10.3.2 Beta 1 ile 32 bit cihazlara olan desteği bırakmıştı. Apple son olarak video düzenleme uygulaması Clips üzerinden darbe vurmuş görünüyor.

teknik destek

Clips uyumsuz iPhone telefon modelleri

Clips destekleyen iPhone telefon modelleri

Clips nedir

Clips 32 bit işlemcili cihazları desteklemiyor. 9.7 inch iPad ile aynı gün ilan edildi. Clips nedir? Apple’ın video düzenleme uygulaması olan Clips fotoğraflar uygulamasında bulunan mekanizmadan daha karışık bir video yakalama uygulamasıdır. Kullanıcıların yer paylaşımlarını, canlı video çekmesini yer paylaşımlarını, video filtrelerini posterleri uygulanabilmesi ile videonun sosyal medyada paylaşılma işini temin ediyor. Apple’ nın yeni uygulaması en düşük iOS versiyonu olarak iOS 10.3 ile çalışabiliyor. Ancak iOS 10.3 yüklenebilen 32 bit işlemcili iPhone 5c, iPhone 5 ve iPad 4 yüklenemiyor. Clips uygulamasında eski cihazlara verilen desteğin bitirilmesi, şirketin bundan sonra 64 bit işlemciye dönük çalışma yapacağını ispatlıyor.

iOS için Clips uygulaması 64 bit işlemcili iOS 10.3 ve üzeri versiyonları yüklü olan iOS cihazların hepsine yüklenebilir. Yapılan Clip uygulaması hakkında 32 bit cihazlar için duruşu net olsa da iOS 10.3.2 için desteği sağlayıp sağlamayacağı hakkında güncellemenin yayınlanmasından itibaren bilgi sahibi olacağız.

Clips nedir

Son Güncelleme: 12.06.2017 12:15