Gmail şifre değiştirme bilmiyorum nasıl yapılır

media 13

Son güncelleme 2 dakika by Teknoloji Haber

teknik destek

Google Gmail şifresini değiştirmek istiyorum nasıl değiştiririm iPhone, bilgisayar ve Android' de sıralama hep aynı. Telefomda Gmail şifre değiştirme bölümünü bulamadım.

Günümüzde en çok kullanılan e-posta istemcisi olarak Gmail, e-posta göndermek veya gelen postaları kontrol etmek için sık sık kullanılır. Ancak zaman zaman Gmail şifresi unutulabildiği gibi hesap şifresini daha güvenli hale getirmek için de şifre değişikliğine gidilmek istenebilir.

teknik destek

Google ürünlerinden biri olan Gmail şifre değişikliği hizmetini e-posta sayfasında bulundurmadığı için de birçok Gmail kullanıcısı şifrelerini nasıl değiştirebilecekleri merak eder. Hesap kurtarma veya hesap güvenliğini sağlamak için şifre değişikliğine gitmek isteyen kullanıcılar Google hesaplarını kullanarak şifre değişikliği yapabilirler.

Gmail şifre nasıl değiştirilir?

Gmail hesabına sahip olan kullanıcılar şifre değişikliği yapmak için öncelikle Google hesaplarını ziyaret etmelidir. Google hesabı açıldıktan sonra ”oturum açma…” yazısının hemen altında Google’da oturum açma ibaresini seçilir. Ardından şifrenin son değiştirilme tarihinin görüldüğü alanda şifre seçilir ve tekrar oturum açılır. Yeniden oturum açıldıktan sonra belirleyeceğiniz yeni şifreyi girebilirsiniz ve ”şifreyi değiştir” ibaresini tıklayabilirsiniz. Tüm bu işlemleri tamamladığınız taktirde güvenlik kontrol sayfasında başlaya tıklayarak Gmail adresini kullanmaya devam edebilirsiniz. Buradaki adımlar iPhone cihazda veya Android cihazda geçerli.

Google Gmail şifremi değiştirmek istiyorum hangi bölümden yapılır yani nasıl yapacağımı bilmiyorum…. 

Gmail şifre değiştirme sıralaması

  • Gmail.com adresinden üst bölümden profilinizin resmine tıklayarak “Hesabım” alanına giriniz. 
  • Ekrana gelen seçeneklerden “Oturum açma ve güvenlik” yazısının üstüne tıklayınız. 
  • Şifre ve oturum açma yöntemi altında yer alan Şifre yazısının üstüne tıklayınız. 
  • Gmail şifresini değiştirmek için güvenlik gereği tekrar giriş şifresini istenecek.

Gmail şifre değiştirme bilmiyorum nasıl yapılır
Gmail şifre değiştirme bölümünü bulamadım
Google şifre değiştirme
gmail şifre değiştirme

Yeni şifrenizi yazacağınız bölüm açıldığında en az 8 karakterden oluşan bir şifre yazmanızı isteyecek. Öneri olarak 13 karakter veya daha uzun bir şifre yazabilirsiniz. Belirleyeceğiniz şifre sayı, kelime ve kabul gören özel karakterlerden ( siFreM1234/- )olması daha güvenli olacaktır. 

gmail şifresini değiştirme iphone

Gmail şifrenizi değiştirdikten sonra mail adresinize ve telefon doğrulama kayıtlıysa cep telefonunuza da şifrenin değiştiğini belirten bir bildiri gelecek.
iphone,gmail şifre değiştirme