Google 21 Nisan 2015 Deep Link Mobil Güncellemesi Nedir

media 3643

Google, Deep Link mobil güncellemesini yakında yayınlayacak. Güncelleme Nisan 21 olarak belirlendi. Peki Deep Link nedir ve Google aramalarında ne değişecek?

teknik destek

Google 21 Nisan gibi planladığı güncellemeyi geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. Nisan’ da yapılacak güncelleme mobil ağırlıklı olacaktır. Mobil görünümü ön planda olan siteler trafikte yükselişe geçebilir. Mobil uyumlu olmayan sitelerin mobil trafiği aşağı düşebilecektir. Google artık mobil arama özelliğini’de devreye alacak kişi mobil cihazlardan arama yapıyorsa mobil arama özelliği devrede olacak ve mobil içeriği iyi olan siteler daha iyi sonuçlarda yerini alacak.

Google Deep Link güncelleme ile oluşacak sorunlar: Mobil uyumlu olmayan sitelerin mobil’de aldığı trafik’de düşüş olacak. Google mobil cihazlarda dolaşan kullanıcıların daha rahat hareket etmesi için web sitesi sahiplerine artık mobil görünüm için gereğini yapın demek için yaptığı bir çalışmadır.

teknik destek

Google Deep Link yani Mobil Uyumluluk güncellemesi

Google Webmaster’ da sol tarafta bulunan ve arama trafiği yazısının alt dizininde yer alan Mobil Kullanılabilirlik test aracından sitenizin mobil görünümünde bulunan sorunlar ile ilgili bilgi ve öneri alabilirsiniz. Sorun kontrolü buradan sitenizin mobil uyumlu olup olmadığını test etmek için buradan kontrol edebilirsiniz.

Google’ nin aramalarında oluşacak büyük değişiklikler 21 Nisan tarihinden itibaren başlayacaktır. Google yaptığı duyuruda mobil ortamda arama yapan kişilerin artık kullanıcı dostu sitelere yönlendireceğini açık bir şekilde duyurdu. Mobil ağırlıklı kullanıcılar bu güncellemeyi çok beğeneceği beklenmektedir.

Wordpress tabanlı site kullananlar, temaları eğer mobil uyumlu değil ise WP Mobile Plugin gibi bir eklenti kullanabilirler.

Google 21 Nisan 2015 Deep Link Mobil Güncellemesi Nedir

Son Güncelleme: 20.04.2017 18:51