YouTube video kullanılamıyor sorunu çözümü

media 245

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

YouTube video kullanılamıyor uyarısından sonra yükleyici bu videoyu ülkenizde kullanıma sunmadı çıkıyor ve dizi açılmıyor diyenlere çözüm.

Dizi açarken “YouTube video kullanılamıyor. YouTube yükleyici bu videoyu ülkenizde kullanıma sunmadı” hatası çıkıyor diyenler için bu sorun değil yayıncı kanalın reklam politikası diyebiliriz. Daha fazla kazanç için yapılan bir işlem ve son bölümü çok sayıda önemli kısımları halinde bölerek yayınlanıyor. Ama tam bölümü tek link halinde de yer veriliyor. Tabi ülkemiz ve bazı ülkeler için engelleyebiliyorlar. Yazımızda buna çözüm nedir örnek video ile anlatacağız.

teknik destek
  1. Opera tarayıcısıyla açabilirsiniz.
  2. VPN programlarıyla açılabilir.
  3. Proxy siteleriyle ulaşılabilir.
  4. Görüntülü anlatım https://www.youtube.com/watch?v=KY2YNfAEse8&feature=youtu.be 

Açılmayan bu şekildeki videolar Opera tarayıcısında yer alan dahili VPN özelliğiyle kolayca açılabilir. Eğer donma, takılma veya sesle görüntü karışıyorsa o zaman açık olan sayfalar ve programlar kapatılarak test edilsin. Bunun dışında birden çok kullanılan cihazdın interneti kullanmamasını sağlarsanız daha verimli olacak.

Sıkıntı çekenler Opera’ da bulunan sanal konumdan yararlanılmasını öneririz. Modem, cihaz veya bilgisayar kapat aç yapılarak test edilebilir. Smart TV içinde yine tarayıcı, uygulama veya proxy iş görebilir. Yinede verim alamayanlar telefondan açıp görüntüyü televizyona aktararak izleyebilir.

Videoyu açamayanlar için:

  • Modeme tanımlı dns varsa kaldırın.
  • İnternet hız testinizi yapınız.
  • Windows 10 üzerinden deneyenler tarayıcı ve sistem güncellemelerine dikkat etsin.
  • Her türlü vpn yazılımı güvenli olmadığını belirtelim. Gizlilikle alakalı sıkıntı çıkarabilir. Bundan dolayı dikkatli olunması önerilir.

YouTube video kullanılamıyor sorunu çözümü

Son Güncelleme: 28.08.2020 13:30