Wifi çekim gücünü arttırma seviyesini yükseltme

media 1553

Son güncelleme 4 gün by Teknoloji Haber

teknik destek

Kablosuz wifi ağının sinyal seviyesini arttırmak için bazı öneriler bulunmakta. Ama en önemlisi güçlü bir modeme sahip olmak. Birde modemin açık alanda olması gerekir.

Pek çok yerde Wifi yani diğer ismiyle kablosuz internetin erişim gücünü arttırmak için çeşitli yöntemler ve programlar kullanılıyor. Bu cihazlar normal TV Anteni özelliği ile çalışmadıkları için manuel yöntemler fazla işe yaramamaktadır. Farklı bir frekansta çalışırlar. Kablosuz bir cihazın erişimini en üst seviyeye ulaştırmak için ilk yapılacak yöntem ise Wifi modemi ile laptop, telefon vb. cihaz arasındaki engellerin kaldırılmasıdır. Diğer bir yöntem de Wifi cihazının yüksek ve önünde herhangi bir eşya olmadan kullanılmasıdır.

teknik destek

Wifi çekim gücünü arttırma

Kablosuz erişim cihazlarının ve ağ kartlarınızın yazılımlarını güncelleyin. Kablosuz ağ cihazları firmaları, ürünlerinin yazılımlarını zaman zaman güncellerler. Bu süreç ile birlikte cihazınıza bazı ek özellikler gelebilirken ürünün performansı da artıyor. Bu güncellemeler ile kullanıcılar cihazlardan daha yüksek erişim performansı alırken bilgisayarlarınızda kullandığınız kablosuz ağ kartlarının sürücülerini de güncellemeniz gerekiyor. Cihaz yazılımınız veya kablosuz ağ kartı sürücünüz eski ise bağlantınızda kopmalara veya sinyal zayıflığı problemi yaşayabilirsiniz. Bu nedenle yazılım güncellemelerini sürekli kontrol etmeniz çok önemlidir.

Wifi çekim gücünü arttırma seviyesini yükseltme

Kablosuz ağa giriş yapan cihazları azaltın. Aynı frekans bandında veya kanalında çalışan cihazların aynı anda hepsinin çalışması ile sinyallerde çakışma sorunu oluşuyor. Böylelikle sinyallerde bozulmalar da görülür. 802.11 (5 GHz) dışındaki tüm Wi-Fi standartları 2.4 GHz’de çalışıyor ve ortamdaki diğer kablosuz telefon gibi elektronik cihazları da 2.4 GHz’de çalışan ürünlerle tercih etmelisiniz. Böylelikle frekansların çatışmasını da engelleyerek sağlıklı bir wifi bağlantısı sağlamış olursunuz. Kablosuz kanal ayarını da 11 yapabilirsiniz.

Yukarıdaki öneriler yetersiz ise güçlü bir modem satın alınız. Öneri olarakta modemi açık alanda bırakınız. Tüm çevresi açık ise daha iyi sinyal verir.


instagram daha az veri kullan özelliği

instagram daha az veri kullan özelliği

İnternet sitesinin güvenli olup olmadığını nasıl anlarız

İnternet sitesinin güvenli olup olmadığını nasıl anlarız

Internet Explorer donma sorunu ve açılış hatası için çözüm

Internet Explorer donma sorunu ve açılış hatası için çözüm
Son Güncelleme: 03.12.2017 18:05