WhatsApp gruplar için yeni bir özellik

media 1305

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Son günlerde en çok konuşulan mesajlaşma uygulaması WhatsApp yeni bir özelliğini daha kullanıcılar ile buluşturdu. Son güncellemesi ile gelen bu özelliğe birlikte bakalım.

WhatsApp uygulaması son günlerde adı bir çok skandal ile anılmaktadır. Firma bu skandallarla uğraşırken  diğer yandan da uygulamasını daha güvenli ve kullanıcılar için daha kullanışlı hale getirebilmek için çalışmalarını sürdürmektedir. WhatsApp daha önce bir çok kez söylediğimiz gibi Facebook çatısı altında hizmet vermektedir.  WhatsApp yeni yayınladığı güncelleme ile özellikle grup  yöneticilerini ve grupları ilgilendiren yeni özellikler getirdi. Android ve iOS uygulamalarını güncelleyen WhatsApp’ın yeni özelliklerini aşağıdaki başlığımız altında bulabilirsiniz.

teknik destek

Yeni WhatsApp güncellemesi

WhatsApp güncellemesi: WhatsApp yeni yayınladığı bu güncelleme artık gruplarda daha fazla kontrol sunmaktadır. WhatsApp’ın yayınladığı bu yeni güncellemede grup yöneticileri kontrolleri ile sohbet sırasında daha fazla gizliliğin artmasını sağlamıştır. Grup yöneticileri bu güncellemeden sonra artık grup bilgisi altına amaç veya başlıklar girebilmekteler. Grupların altında yer alan bu bilgiler sayesinde kişiler girmek istedikleri gruplar hakkında daha detaylı bilgiler edinebilmekteler.

WhatsApp gruplar için yeni bir özellik

Ayrıca yeni gelen güncelleme ile grup üyeleri uzunca bir süre gruba giremeseler de kendilerinden bahsedildiğinde sistem tarafından mesaj ile bilgilendirilecekler. Bu sayede herhangi bir mesajı kaçırmayacaklar. Bu özellik aslına bakarsanız Discord ve Slack uygulamalarında daha önce kullanılmıştı. Bu özellik kullanıcıları sohbet akışından geri bırakmayarak kullanıcılara  sohbetin güncel gündemini takip edebilme imkanını vermektedir. Bu özelliği kullanmak isteyen kullanıcılar sohbet ekranının sağ alt kısmında bulunan @ tuşuna basarak kullanabilecekler. Ayrıca  uygulamaya yeni katılan katılımcıları bulabileceği yeni arama özelliği eklendi. Bu şekilde gruba yeni katılan kişiler kolaylıkla bulunabilecek.

Bu özellikleri kullanabilmeniz için telefonunuzun marketinden WhatsApp uygulamasının son sürümünü indirmeniz gerekmektedir.


Yakın zamanda gruptan ayrıldığı için kişisini ekleyemediniz

Yakın zamanda gruptan ayrıldığı için kişisini ekleyemediniz

WhatsApp hesabı tamamen ne zaman silinir?

WhatsApp hesabı tamamen ne zaman silinir?
Son Güncelleme: 16.05.2018 13:22