Windows 8 Hızlandırma Ayarları

media 4523

Son güncelleme 10 ay by Teknoloji Haber

teknik destek

Windows 8 ve Windows 8.1 işletim sistemini hızlandırmak için ne yapmalıyım? Bilgisayar açılışı nasıl hızlandırılır? En iyi Windows bakım programı hangisi?

Windows 8 Hızlandırma Yöntemleri

teknik destek

Aşağıdaki adımları deneyerek Windows 8 hızlandırabilirsiniz

Not: Çalıştır > regedit > ve msconfig yazarak gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz detay eklenecektir

1-Hızlı başlatma işlevini kontrol edin

Güç seçenekleri > Uyanırken parola gerektir yolunu izleyin ve “Hızlı başlatma” seçeneğinin etkinleştirildiğinden emin olun.

Windows 8.1 hızlandırma ayarları

Windows 8.1 Hızlandırma Ayarları

2- Uygulamalar yerine standart programları kullanın

Windows 8 uygulamaları, Modern arayüz ile masaüstü arasında gidip gelmenize neden olabiliyor. Örneğin fotoğraflar, Modern arayüzdeki Fotoğraf Görüntüleyici ile çalışıyor. Dosya türlerini klasik programlarla ilişkilendirmek için “Varsayılan Programlar” işlevini çalıştırın (giriş ekranına “varsayılan programlar” yazarak) ve varsayılanları değiştirin.

Windows 8.1 hızlandırma programı

3- Windows Media Player yerine VLC kullanın

Codec yüklemeleriyle uğraşmak istemiyorsanız, VLC Media Player’ı kullanın. Ücretsiz alternatif, varsayılan haliyle çoğu videoyu sorunsuz yürütebiliyor.

4- Silme sorgusunu geri getirin 

Windows 8, varsayılan olarak dosyaları direkt olarak Geri Dönüşüm Kutusu’na taşıyor. Dosyaları silmeden eskiden olduğu gibi onay kutucuğu görüntülenmesini istiyorsanız, Geri Dönüşüm Kutusu’na sağ tıklayın ve Özellikler’e tıklayın. Açılan pencerede “Silme onay kutusunu göster“e tıklayın.

5- Kilit ekranını kapatın

Windows 8’in kilit ekranı dokunmatik olmayan PC’lerde çok işe yaramıyor. Ancak bu ekranı kapatmanız mümkün.Win + R’ye basın ve “gpedit.msc” yazarak Enter’a basın. Bilgisayar yapılandırması > Yönetim şablonları > Denetim masası > Kişiselleştirme yolunu izleyin. Sağ taraftan “Kilit ekranını görüntüle” öğesine çift tıklayın ve “Devre dışı bırakıldı” radyo kutucuğunu işaretleyerek değişikliği onaylayın. Artık kilit ekranını görmeyeceksiniz.6- Başlangıcı düzenleyinHızlı başlangıç için gereksiz başlangıç öğelerinizi temizlemeniz, Windows 8’de de gerekli. Yeni Windows’ta bu işi Görev Yöneticisi içerisindeki Başlangıç sekmesinden gerçekleştirebilirsiniz.Sisteminizle birlikte otomatik olarak başlayan programları, onlara sağ tıklayarak devre dışı bırakabilirsiniz.7- CCleaner, Windows 8’de de çalışıyorAlternatif olarak bu işi CCleaner’a bırakabilirsiniz. Ücretsiz araç, gereksiz dosya ve kayıt defteri girdilerini de kaldırabiliyor.8- Köşe menülerini kapatınWindows 8’in Charms çubuğunu ve sol köşedeki uygulama geçişi ekranını devre dışı bırakmanız mümkün.

Bunun için kayıt defterini (regedit) çalıştırın ve HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Windows CurrentVersion Immersive Shell anahtarına gidin, ardından “EdgeUI” adında yeni bir anahtar oluşturun.

Şimdi sağ tarafta iki DWORD değeri oluşturmanız gerekiyor. Öncelikle “DisableTLcorner” adında bir değer oluşturun ve değer verisi olarak “1” girin. Böylece ekranın sol üst köşesindeki işlevi devre dışı bırakmış oldunuz.

Son olarak “DisableCharmsHint” adında bir DWORD değeri oluşturun ve değer verisi olarak yine “1” girin. Artık fareyi sağ üst veya alt köşeye götürdüğünüzde Charms çubuğu görünmeyecek.

9-  Giriş ekranı animasyonunu kişiselleştirin

Harika bir ince ayar aracı olan Smart Screen Animations Tweaker, kayıt defteriyle uğraşmadan giriş ekranınızdaki animasyonları ayarlamanıza izin veriyor.

10- Kullanıcı girişini kapatın

Windows 8’e oturum açarken parola girişini devre dışı bırakmak ve zamandan tasarruf etmek istiyorsanız, bunu yerine getirmeniz mümkün. netplwiz aracını çalıştırın ve “Kullanıcılar kullanıcı adı ve parola girmeli” kutucuğunu temizleyin.

11- Klasik önyükleme yöneticisini kullanın

Çift işletim sistemi kullanıyorsanız, Windows 8’in yeni önyükleyicisi diğer işletim sistemini seçtiğinde sisteminizi baştan başlatıyor. Bu işlem doğal olarak yüklenme süresini uzatıyor. Ancak Windows 7’nin ünlü önyükleyicisini küçük bir ayar değişikliğiyle geri getirmeniz mümkün.

bcdedit / set {default} bootmenupolicy legacy komutunu çalıştırın. Bilgisayarınız tekrar başladığında eski önyükleme yöneticisine dönmüş olacaksınız.

Bcdedit / set {default} bootmenupolicy standard komutunu kullandığınızda ise Windows 8’in varsayılan ön yükeyicisini geri getirmiş olacaksınız.

12- Windows’u daha hızlı kapatın

Windows 8’i kapanmanın en hızlı yolu, masaüstüne tıkladıktan sonra ALT+F4 tuşlarına basıp Enter’a basmak.

13- Duvar kağıdını yayın

Buna ek olarak özel, panoramik bir duvar kağıdını iki monitörünüze yayabilirsiniz. Masaüstünüze sağ tıklayın ve Kişiselleştir’i seçin. Masaüstü Arka Planı’na tıklayın ve “Yayılma” seçeneğine tıklayın.

14- Pokki – Farklı bir başlat menüsü

Başlat menüsüne farklı bir açıdan yaklaşan Pokki, Windows 7’den alıştığımız menüden farklı, uygulamaları, ayarları ve aramayı bir araya getiren bir arayüz sunuyor.

Windows 8.1 hızlandırma programı var mı?

Ücretli / ücretsiz bilgisayar bakım programları: Auslogics BoostSpeed, Performance Maintainer, WiseCleaner, Glary Utilities, AVG PC Tuneup, Avast Cleanup ve Comodo System Utilities programlarını deneyebilirsiniz.

Son Güncelleme: 31.05.2017 03:06