Smart TV WiFi bağlanmıyor

media 631

Son güncelleme 6 gün by Teknoloji Haber

teknik destek

Telefon WiFi bağlanmıyor veya televizyon WiFi bağlanmıyor durumuyla karşılaşılabiliyor. Bunların nedenleri çoğunlukla aynı oluyor. Bu durum yazımızda genel olarak işlenecek.

2-3 Yıldır Wifi bağlanmıyor Smart TV’ ler de de sık sık görülmekte. Burada en çok yapılan yanlış ya şifrenin yanlış girilmesi ya da yanlış bilinmesi. Bundan dolayı modemden kontrol edilmesi veya başka bir cihazdan denenmesini önermekteyiz.

teknik destek

İnternete bağlanamamak akıllı telefon kullanıcıları için önemli bir sorundur. Akıllı telefonlar, internete bağlanamadıklarında işlevini yitirmektedir. Çünkü akıllı telefonlarda yer alan uygulamalar internet bağlantısı ile kullanılmaktadır. Wifi bağlanmıyor sorunu, birçok akıllı telefonda var olan bir sorundur. Akıllı telefonların wifiye bağlanamıyor olmasının birçok nedeni vardır.

  • Girilen şifre yanlışlığı veya yanlış bilinmesi (modemin içerisinden bakınız)
  • Modem kanal uyumsuzluğu (11 veya 6)
  • Mhz sorunu (20 veya 40 olarak değiştirilecek)
  • Daha önce aynı ağa bağlanılmış ama sonrasında wifi şifresi değiştirildiğinden bağlantı sorunu çıkıyor (TV’ den ağı unut yapınız)
  • Modemle uyumsuzluk görülebilir
  • TV yazılımda sıkıntı çıkabilir
  • Smar TV’ de WPS desteği varsa bağlanılarak denenebilir

Wifi bağlanamama nedenleri

1- Şifre değişikliği

Wifi şifresinin değişmesi bağlantı sorunlarına neden olabilmektedir.

2- Sinyal kalitesi

Modemden uzak olmak wifiye bağlanamama nedenlerinden birisi olabilir. Eğer modem ve telefon arasında mesafe fazlaysa ve wifi sinyal gücü tek diş gibi az olarak görünüyorsa wifiye bağlanamamaya neden olabilir.

3- Modem kaynaklı sorunlar

Bazen sorun telefon ya da bilgisayarda değil modemlerde de olabilmektedir. Modem ayarlarının değişmesi gibi birçok neden wifi bağlanmıyor sorununa yol açabilir

Smart TV WiFi bağlanmıyor

Modem kaynaklı Wifi bağlantı sorunu çözümü

Telefonunuz wifi ağına bağlanamıyor, sinyal kalitesi çok düşük geliyorsa ilk olarak modeme daha da yanaşarak bağlanmayı denemelisiniz. Sinyal kuvvetli olmasına rağmen wifi bağlanmıyor sorunu devam ediyor ise farklı bir wifi ağına bağlanarak sorunun kaynağını tespit etmelisiniz. Farklı bir wifi ağında bağlantı sağlanıyor ise bağlanmama sorununuz modem kaynaklı olabilir. İlk olarak modeminize reset atarak yeniden bağlanmayı deneyin. Sorun çözülmüyor ise modem ayarlarınızı güncellemeli yada teknik servise modeminizi götürüp sorunu çözebilirsiniz.

Akıllı telefon kaynaklı bağlantı çözümü

İlk olarak cihazınızdan ayarlar kısmına girip wifi bölümüne geçiniz. Bağlanmayı denediğiniz ağın üstüne basılı tutarak şebekeyi unut seçeneği seçin ve bağlantıyı kopartın. Tekrar bağlanmak için şifreyi girin ve bağlanmayı deneyin. Eğer şifre hatalı uyarısı alıyorsanız sorunun nedeni şifre değişikliği olabilir. Doğru şifreyi girerek sorununuzu çözebilirsiniz. Eğer bu işleme rağmen bağlantı sorunlarınız devam ediyor ise cihazınızı yedekleyerek cihazınızı sıfırlayabilirsiniz.


WiFi kimlik denetimi hatası ne demek

WiFi kimlik denetimi hatası ne demek
Son Güncelleme: 06.01.2020 19:42