WhatsApp bağlanıyor diyor ama bağlanmıyor mu?

media 283

Son güncelleme 4 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

WhatsApp bağlanıyor yazıyor bağlanmıyor sorunu çıkıyorsa önce sizin dışınızda bu problemle karşılaşan var mı diye araştırmanızı öneriyoruz.

WhatsApp bağlanıyor diyor ama bağlanmıyor sorunu çoğunlukla uygulamanın sunucularına erişimde sorun yaşanmasından dolayı çıkmakta. Tabi bazen kişi uygulamayı kaldırıyor ve yeniden yükledikten sonra numara doğrulaması yaparken bağlanıyor çıkabiliyor. Yani bu sıkıntının üstüne denk gelen bir durum diyebiliriz. Ama farklı nedenlerden dolayı da böyle bir şey çıkabiliyor.

teknik destek

WhatsApp bağlanmıyor, sık görülen bir hata değil ve yıl içerisinde maximum 4-5 kez görülebilir. Bu genelde veya bazı yerlerde kademeli çıkabiliyor. Aşağıya çıkması muhtemel nedenleri ekledik ve sonrasında ise sizin yapabileceklerinizden söz edeceğiz. 

İlk deneyeceğiniz işlemler şöyle olacak:

  • Her zaman olduğu gibi cep telefonun kapatılması gerekebiliyor.
  • İnternet erişiminizi kontrol ediniz ve varsa başka bağlantılarla test edin.
  • Yanınızda veya telefonla arayarak arkadaşlarınızda aynı sıkıntıyla karşılaşmış mı sorunuz. Ama bir kaç kişitle sınırlı kalmayın ve farklı şehirlerde olanlara da sormanızı öneririz.

Sıkıntı çıktığında son görülme ve durumum bilgisi çıkmayabiliyor. Yanında mesaj gitmiyor veya gidiyor ama fotoğraf gitmiyor diyenler olabilir. Evet bunlar önem arz eden kontroller ve sıralamaya dikkat etmenizi önermekteyiz. İsteyen yedek alabiliyorsa yedeklesin ki uygulama kaldırılıp yüklemede yakın bir tarih sohbetleriniz silinmesin.

WhatsApp bağlanıyor hatası için deneyecekleriniz

  1. Uygulamaya bir iyleştirme çalışması yapılıyor olabilir.
  2. Sunuculara bakım veya arıza meydana gelmiş diyebiliriz.
  3. Port denilen bir sorun çıkmış olabilir.
  4. WhatsApp Web üzerinden de test edilmesini öneriyoruz.
  5. Telefonun tarihinin yanlış olması buna neden olabileceğini belirtelim.
  6. Depolamanın dolması ya da az kalması bağlantı kopmalarını tetikleyebilir veya uygulamayı kapatabilir.
  7. Uygulamaya yeni bir güncelleme geldi ise çıkma olasılığı var. Böyle bir durumla karşılaşanlar bir önceki veya bir kaç öncesi sürümü yüklesin.
  8. Uygulamayı silmeden başka bir telefona yüklü WhatsApp üzerinden numaranızı girip doğrulayarak test cihazında deneyiniz.

Uygulamadan kaynaklı durumlarda eski sürüm ve dns / vpn yöntemleri tercih edilebilir.

WhatsApp bağlanıyor diyor ama bağlanmıyor mu?

Son Güncelleme: 18.07.2020 17:25