Apple id Hesabı Alma

media 4663

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

iPhone 4s, iPhone 5s, iPhone 6s ve iPhone 7 cep telefonda Apple ID hesabı nasıl oluşturulur? Apple kimliği oluştururken kredi kartı istiyor kartsız ücretsiz nasıl açılır?

Kredi kartsız Apple ID oluşturma sırasında oluşturulamadı sorunu ile karşılaşıyorsanız nedeni aşağıdakilerden biri olabilir.

teknik destek

iPhone cep telefonda ve Apple cihazlarını kullanmak için Apple kimliğine ihtiyacınız bulunmakta. Sıfır cihaz aldığınızda ya da ikinci el aldığınızda cihazı sıfırladıktan sonra kurulumda sizden yine varsa mevcut hesap bilgilerinin girilmesini yoksa yeni hesap oluşturmanız istenilecektir. Zorlananlar için önerim bilgisayardan bir hesap açıp ve açtığınız hesabı diğer telefona girmeniz.

Apple hesabı açarlen sizden kredi kartı bilgisi isteyebilir. Bu sorunu genelde ücretsiz bir uygulama indirirken bu adımdan geçebilirsiniz. 

“Ücretsiz Apple ID Oluşturma”

Apple id Hesabı Alma

Not: Aşağıdaki adımlar olabilmesi için Apple ID ile hesap girişi yapılması gerekiyor. İlk önce Ayarlar / Store bölümünden Çıkış Yap seçeneğini uygulayınız.

Apple Kimliği Nasıl Alınır?

  • Kredi Kartsız hesap açmak için App Store mağaza uygulamasından ücretsiz yani free bir uygulama ya da oyun indirme ile başlıyoruz. Eğer bu işlemi yapmazsak hesap oluşturma sırasında kredi kartı için none yani yok seçeneği çıkmaz.
  • Ücretsiz uygulamayı tıkladığınız zaman “Yeni Hesap Yarat” seçeneğini göreceksiniz. Bu seçenekle devam ediniz. Sonra ülke “Turkey” seçerek ileri ve sözleşmeyi kabul ederek devam ediniz.
  • Sözleşmeden sonra ekrana Apple ID olarak kullanacağımız kullanıcı bilgi bölümü açılacak. Buraya şifresini bildiğiniz e-posta hesabınızı yazacaksınız. Örnek [email protected] gibi. Unutmadan Apple şifresi için belirleyeceğiniz karakterlere dikkat ediniz. 
  • Şifre karakteri en az 8 olması gerekiyor. Şifre içerisinde en az bir harf, en az bir harf büyük ve sayı olması gerekiyor. Ard arda aynı karakterler yazılmaması gerekiyor. Şifrede Türkçe karakter kullanmayınız. Güvenlik soruları kolay cevaplanabilir olmamalı.
  • Kurulum bittikren sonra kayıt için kullandığınız mail hesabınıza doğrulama kodu gelecek tıklayarak hesabınızı onaylayınız.
Son Güncelleme: 25.05.2017 17:58