Apple taksit sayısı Türkiye' de düşürüldü

media 1213

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Türkiye' nin ABD' ye karşı yaptığı hamle ile Apple ürünleri de etkilendi. Boykot edilen ürünlerden biri olan Apple, iPhone ve diğer ürünlerinde taksit sayısını düşürdü. Peki kaç taksit oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı iPhone veto konuşması hala gündemdeki yankılarını sürdürüyor. Amerika tarafından üretilen teknolojik ürünlerin veto edildiği konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşları bu ürünleri boykot etmeye davet etmişti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun (BDDK) yönetmeliklerde bazı değişiklik yapmasından Apple firması etkilendi ve Apple markalı ürünlerde taksit sayıları düşürüldü.

teknik destek

Mac bilgisayarlardaki taksit sayısının düşüşü, kullanıcıları etkileyecek mi? BDDK, kredi kartları ve banka kartları üzerinde yönetmelik değişikliği uyguladı. Buna göre, elektronik eşyaların alımlarında taksitlerin sayıları bu yönetmelik esaslarına göre belirlenecek. Taksitlendirmeler yönetmelik esaslarına göre, kredi kartıyla gerçekleştirecek nakit çekimlerinde 12 ayı geçmeyecek. Bu durum elektronik eşyaların maksimum 3 ay, bilgisayarların ise 6 ay taksitlendirilmelere izin vermesiyle sonuçlandı.

Apple taksit sayısı Türkiye' de düşürüldü

iPhone taksit sayısı kaç oldu?

Apple firması, bu yönetmelik sonrasında en çok göze çarpan firma oldu ve Apple Store bünyesinde Mac bilgisayarların taksit sayıları dikkat çekti. Buna göre, Mac bilgisayarlar en fazla 3 taksitle satın alınabilecek. Önceden 6 ay olan taksitlendirme sayısındaki bu düşüş, kullanıcı adaylarını şaşkına çevirdi.

Apple ürünlerinin Türkiye‘ deki satışında kayıp: Apple ürünlerinden olan Mac bilgisayarların çevrimiçi alışveriş marketi Apple Store’da taksitlendirme sayılarının düşmesinin ardından, Türkiye’deki Apple kullanıcıları şaşkınlık içerisinde. Tüketici dostu olmayan bu taksitlendirme kararıyla birlikte, Türkiye’de Apple ürünlerinin fahiş fiyatları da birleşince ortaya kötü bir tablo çıkmış oluyor. Bu nedenle Apple ürünlerinin satışında ciddi bir gerileme beklentisi söz konusudur.


iPhone ekranında parmak izi okuma

iPhone ekranında parmak izi okuma

iPhone çift sim kart desteği gelebilir

iPhone çift sim kart desteği gelebilir