Tplink Modem Kurulumu Resimli Anlatım

media 4802

Son güncelleme 3 gün by Teknoloji Haber

teknik destek

Tplink kablosuz modem ayarları ve kurulumu nasıl yapılır resimli anlatımı. TPlink nasıl kurulur, kurulum videosunu resmi sitesinden inceleyebilirsiniz.

Modem Web Ara yüzü ile Kurulum

teknik destek

UYARI: TP-LINK TD-W8101G modemi Kolay Kurulum Programı kullanmadan kurduğunuz takdirde, mutlaka kablosuz ağınıza şifre veriniz aksi halde modem ayarlarınız doğru şekilde yapılandırılmış olsa bir internet kullanımını engelleyecektir

Tp-Link Kurulum Dokümanı için teknolojihaber.net/tplink.doc adresine gidiniz.

Tplink Modem Kurulumu

Modem ara yüzü üzerinden internet ayarlarını yapmak için öncelikle modeminizi Ethernet kablosu ile bilgisayarınıza bağlayınız daha sonra XP İşletim sisteminde Başlat/Ayarlar/Ağ Bağlantıları/Yerel Ağ Bağlantısı’nı tıklayarak, Windows Vista ve Se7en işletim sistemlerinde Başlat/Denetim Masası/Ağ Paylaşım Merkezi/Yerel Ağ Bağlantısı’nı tıklayın.

Resim-1’de gösterildiği gibi Destek ya da Ayrıntılar bölümünün altında adres türünün DHCP tarafından atanan olduğundan ve IP adres bölümünde 192.168.1.x’li bir IP adresi verildiğinden emin olun.

Varsayılan ağ geçidi modeminizin IP adresidir. IP adresinizde sorun varsa lütfen “Onar” butonunu tıklayın. Yukarıdaki işlemler gösterildiği gibiyse ara yüze girmek için lütfen bir internet Explorer penceresi açarak adres alanına 192.168.1.1 yazarak enter tuşuna basın karşınıza aşağıdaki gibi ara yüz erişim şifre paneli çıkacaktır.

Fabrika ayarları olarak

Kullanıcı adı: admin

Şifre: ttnet

Olarak belirlenmiştir. Güvenliğiniz için Lütfen ara yüze girdikten sonra karşınıza çıkan şifre değiştirme ekranından şifrenizi değiştiriniz ve yeni şifrenizi unutmamak için not ediniz.

Şimdi modem ara yüzündesiniz. İnternet ayarlarınızı yapmak için Resim-2’deki ekranın üst bölümünde bulunan Ara yüz Ayarı sekmesinde İnternet bölümüne VPI:8 VCI:35 değerini girin ve PPPOE/PPPOA bölümünde Kullanıcı adı ve şifre alanına İnternet servis sağlayıcınızın vermiş olduğu kullanıcı adı ve şifresini girin.

Not: Modeminizin alt yapı ayarları Türk Telekom alt yapı ayarlarına göre ayarlanmış olarak gelmektedir. Ve kaydet butonuna basın. İnternete erişebilmek için Kablosuz ağınıza şifre vermelisiniz.

Kablosuz Ağı Şifrelemek için; 

Modem ara yüzünde Resim-3’de gösterilen ekranın üst bölümünde bulunan Ara yüz Ayarı sekmesinde Kablosuz bölümüne girin.

WPA-PSK Şifreleme: 

Doğrulama Türü bölümünde WPA-PSK/WPA2-PSK metodunu seçtikten sonra Resim-3’ te ki ara yüz açılacaktır. Bu ekranda Şifreleme bölümünde ağ kartınızın desteklediği metoda göre TKIP ve/veya AES olarak seçin ve PSK Anahtarı bölümüne ağınıza vermek istediğiniz en az 8 karakterden oluşan bir şifre girin ve kaydedin.

WEP Şifreleme:

WEP64-bit veya WEP128-bit seçeneğinden birini seçin, 64-bit ile 128-bit arasındaki fark kullanılan şifrenin uzunluğudur.

WEP Şifreleme metodunu seçtikten sonra Resim-3’ teki ekran açılacaktır. Bu ekran üzerinde Anahtar#1 den Anahtar#4 alanlarının hepsinde 0X ‘in sağ tarafına 64-bit için özel semboller içermeyen 5 haneli bir şifre girin ya da 0~9 ile a,b,c,d,e,f. kombinasyonuna sahip 10 karakterli bir şifre girin. 128-bit için 13 ile 26 hane arasında karakter girin, kaydet tuşuna basarak kaydedin.

Modeminizin ön panelinde bulunan ADSL ışığı sürekli yanıyorsa artık internete erişebilirsiniz. 

Son Güncelleme: 27.04.2017 20:06