Ekranda parmak izi okuyucusu olan ilk telefon

media 1790

Bilindik markaların uzun bir zamandan beri uğraştıkları ekrana gömülü parmak izi okuyucusu sistemi Çinli Vivo markası tarafından yapıldı. İşte yeni telefon modeli!

teknik destek

Akıllı telefon sektöründe bilindik markaların yanı sıra diğer markalarında çıkarmış olduğu telefonlar dikkat çekiyor. Özellikle Çin menşeyli markalar çıkardıkları telefonlar ile piyasada oldukça dikkat çekmektedir. Çin nüfus olarak mobil  sektörün en önemli pazarlarından biridir. Uluslar arası satış yapan bütün markalar için Çin pazarı diğer bütün pazarlardan önemlidir. Durum böyle olunca Çin kendi markalarını çıkartarak bu piyasada yer almaya başladı. Şuan Çin’de bulunan markalar sadece Çin ile kalmayıp dünyanın farklı ülkelerinde de satış yapmaktadır.

teknik destek

Ekranda parmak izi okuyuculu telefon

Ekranda parmak izi okuyucusu olan ilk telefon

Çinli marka Vivo büyük markaların yapmaya çalıştığı ekranda parmak izi okuyucusunu yaptı.  Telefonlarda uzun bir zamandır parmak izi okuyucusu sorun oluşturmaya başladı. Yeni çıkan akıllı telefonların ekran kasa boyutlarında yapılan değişikliklerden dolayı parmak izi okuyucusunu telefonun neresine konulacağı firmalar tarından çözülmüş değildir. 

Ünlü cep telefonu markası Apple son amiral gemisinde ana ekrana gömülü parmak izi okuyucusunu nasıl kullanacağını bulmaya çalışırken Çinli firma Vivo yeni çıkardığı telefonda bu teknolojiyi uyguladı bile.

Geçen günlerde Çin onay kurumlarına yaptığı başvurular ile adını duyuran Vivo X20 ve Vivo X20 Plus modellerinin görsellerinin yayınlanmasından sonra Xplay 7 modeli olduğu anlaşıldı.

Xplay modeline ait internete sızan resimlerde iki önemli özellik ön plana çıkmaktadır. Bunlardan birincisi dünyada mobil telefonlarda ilk defa kullanılacak olan ekrana gömülü parmak izi diğeri ise 3’lü kamera sistemidir. Bu  özelliklere sahip Vivo Xplay 7’nin hangi özellikler ile çıkacağı şuan bilinmemektedir


Galaxy S8 parmak izi tarayıcısı

Galaxy S8 parmak izi tarayıcısı
Son Güncelleme: 04.08.2017 14:04