Xiaomi güncelleme şarj sorunu çıkardı

media 285

Son güncelleme 6 gün by Teknoloji Haber

teknik destek

Xiaomi güncellemeden sonra şarj erken bitiyor bazende şarj olmuyor gibi sorunlar çıkabiliyor. Batarya çok geç şarj olduğuyla da karşılaşılıyor.

Yakın bir zamanda Xiaomi güncellemeden sonra şarj sorunuyla karşılaştı. Bazı modellerde erken biten pil sorunu yanında birde geç şarj dolumuna neden olmuştu. Bu durum aklımıza Apple’ ın bir türlü pil kullanım süresinde düşüşe neden olan sürümler için kesin çözüm bulamamasına benziyor. İyileştirme adı altında çıkarılan sürümler başka sorunlara neden olabiliyor.

teknik destek

Xiaomi bir veya bir kaç sürüm öncesini kullananlarda sorun olabilir. Yeni arayüz çalışmasıyla önemli değişimler sunan şirketin Android 10 için çalışmaları devam ediyor.

Xiaomi şarj erken bitiyor durumu

  1. Yazılım yükseltmeden sonra görülenler için hard reset veya yeniden kurulum önerilmekte. Bunun dışında yeni sürüm varsa ve destekliyorsa geçiş.
  2. Çok fazla uygulama kullanılan cihazlarda bir patlak görülebilir. Sondan başa doğru yükleme zamanına göre kaldırarak test edilmesini öneriyoruz.
  3. Arka planda boş boş çalışmasına neden olan sistemsel sorunlar.
  4. Virüsle gelen donanım zorlamaları.
  5. Depolamada yetersizliklerin olması veya kapasiteye göre az yerin olması. Örnek 32 GB bir telefonda 2 GB boş alan yetersiz görülebiliyor. Çok sık uygulama hatalarının çıkmasına neden olabiliyor.

Telefonun yazılım tarafında problemlerin görülmesiyle güncelleme yerine ROM atılması gerekebiliyor. Bu işlemde modelin orjinal sürümünün kullanılması önerilir ve işlem sırasında kullanılan bilgisayarın güvenli olmasına dikkat edilmesi gerekiyor.

Sık sık telefonu şarj eden biriyseniz tam dolmadan çıkarılması ve ara ara takıp çıkarmanın bataryaya zarar verdiği gibi cihaza da dolaylı yolla zararları olabiliyor. Bir diğer önemli mesele ise şarja takılıyken oyun oynama veya aşırı ısıya neden olacak işlemlerin yapılması.

Xiaomi güncelleme şarj sorunu çıkardı

Son Güncelleme: 15.07.2020 00:05