Windows 7 sistem geri yükleme komutu nasıl yapılır

media 483

Son güncelleme 10 ay by Teknoloji Haber

teknik destek

Windows 7 işletim sisteminde sistem geri yükleme nasıl yapılır? Sistem geri yükleme nereden yapılır resimli anlatım ile Windows 7 kurtarma sıfırlama formatsız adımları.

Microsoft’ un çoğu sürümlerinde hata ile karşılaştığımızda yaptığımız ilk işlemlerden biri olan “sistem geri yükleme” çoğu kullanıcı için önemli bir seçenektir. Açılışta alınan bir hata, Windows açılmıyor veya denetim masası açılmıyor gibi çoğu hata için denenecek çok yararlı bir özelliktir.

teknik destek

Windows sistem geri yükleme açılışta “komut istemi” üzerinden güvenli mod dediğimiz seçenekle isterseniz sistem kurtarmayı yapabiliyorsunuz. Geri yüklemelerde sorunsuz seçeceğiniz bir tarihe sistem geri dönerek alınan hata çözülmüş oluyor.

Virüs bulaştı sistem geri yükleme tercihi

Bazen bilgisayar açılmıyor ve bunun nedeni bulaşan virüs oluyor. Bazen açılış sistem dosyalarına zarar verebiliyor. Virüs bulaştığından dolayıda sık sık kullanılmakta. Ama sistem geri yüklenmesinde sorun çıkmadan bilgisayar eğer açılıyorsa yinede günce bir tarama programının kullanılması önerilmekte.

Windows 7 sistem geri yükleme nasıl yapılır

Windows işletim sistemlerinde sistem geri yükleme, windows yazılımında oluşan sorunlar, virüs sorunu, bilgisayar yavaşlığı ve bazı programlarda oluşan sorunlar için tercih edilebilir.

Aşağıdaki adımları uygulayarak Windows 7 işletim sistemi sistem geri yüklemeyi başlatabilirsiniz. Eğer sisteminiz açılır durumda ise, sistem geri yüklemeyi denediğinizde hata alıyorsanız antivirüs programınızı kapatınız.

Windows 7 sistem geri yükleme nereden yapılır? Başlat / donaım ve sonra sistem araçları bölümüne girerek yapılabiliyor. Alternatif ve kesin yöntemi ise aşağıdaki komutla gerçekleşecek.

  • Başlat> Çalıştır> “rstrui.exe” yazıp enter’e bastığımızda sistem geri yükleme başlayacak
  • Windows 7 & Windows 8 için Windows penceresi+R tuşları ile çalıştır
  • İstenirse komut satırına da yazarak açılarkende sistem geri yüklemeyi başlatabilirsiniz

Windows 7 sistem geri yükleme komutu nasıl yapılır

Windows 7 Geri yükleme resimli anlatım
 

Komut ile Windows 7 sistem geri yükleme yapılamadı ise aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz. Çoğunlukla işe yaramakta. Bazen onarım dosyasına vuran virüs nedeniyle işlem yapılamayabiliyor. Bazende sistem geri yükleme kapalı olarak görülüyor. Nedeni buraya virüs müdahale edebiliyor.

1- Başlat> Denetim Masası> Sistem

2- Açılan Sistem penceresinde sol üstteki Sistem Koruması bağlantısına tıklayınız.
Windows sistem geri yükleme
3- Sistem Özellikleri penceresi açılacak. Sistem Geri yükleme butonuna tıklatın.
Windows 7 sistem geri yükleme resimli anlatım
4-  Önerilen geri yükleme noktasını seçip İleri butonuna tıklıyorsunuz.

5- Farklı bir geri yükleme noktası seçmek istiyorsanız Farklı bir sistem geri yükleme noktası seç seçeneğini seçip İleri butonuna seçip sonra ki adımda son yada tamamı tıklıyoruz.

Alternatif Windows 7 sistem geri yükleme işlemi

Sistem Geri Yükleme: Başlat>Tüm Programlar>Donatılar>Sistem Araçları>Sistem Geri Yükleme ilk çıkan seçenekten devam ediyorsunuz ileri çıkan tarihlerden sorunsuz geçmiş bir tarih seçip ileri son diyorsunuz.

Son Güncelleme: 17.09.2019 12:52