Firefox ve Chrome hareketli GIF’ ler nasıl durdurulur

media 2237

Son güncelleme 7 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Molzilla Firefox ve Google Chrome' de hareketli GIF nasıl durdurulur? Hareketli GIF' ler durmuyor mu! Cep telefonu ve ADSL kotanızı boş yere harcıyor mu!

Pek çok insan GIF dosyalarını keyif verici, eğlenceli olarak değerlendiriyor olsa da GIF dosyalarında aynı içeriler birkaç defa karşımıza çıkmaya başladığında oldukça sıkıcı bir hal alabiliyor. Ayrıca hareketli GIF’ler internet kotanızın kısa sürede geresiz yere dolmasınada sebep oluyor. Peki hareketli GIF’ler nasıl durdurulur? Pek çok tarayıcı GIF dosyalarının kapatılmasına izin vermiyor olsada Firefox ve Chrome tarayıcıları kullanmış oldukları birkaç eklenti aracılığı ile bu hareketli GIF dosyalarının kapatılmasını mümkün kılmaktadır.

teknik destek

Firefox GIF durdurma

Firefox GIF durdurma Escape From Them Gifs isimli eklentisi ile hareketli GIF dosyalarının kapatılmasını mümkün kılmaktadır. Bu eklentiyi Mozilla katoloğundan yüklemeniz mümkümdür. Bu eklentiyi yüklemenizin ardından tarayıcıda uygulamanızı yeniden başlatmanız gerekmektedir. Bu aşamaları tamamlamanızın ardından hareketli GIF ile karşılaşmanız durumunda yalnızca ESC tuşuna başarak hareketli GIF’leri kapatmanız mümkündür.

Chrome GIF durdurma

Chrome GIF durdurma hareketli GIF uygularını kapatmak için Animation Policy eklentisini geliştirmiştir. Chrome eklentisi hareketli GIF seçeneklerinin tamamiyle kapanmasına yardımcı olduğu gibi tek bir defa kapat seçeneği ile yalnızca bulunduğunuz sayfa için hareketli GIF’lerin kapanmasına da yardımcı olamaktadır. Animation Policy eklentisini cihazınıza kurmanızn ardından adres çubuğu sağ kısmında minik bir buton belitmektedir. Bu botunu kullanarak hareketli GIF’tlerin hangi süre ile durmasını istediğinizi belirleyebilirsiniz.

Firefox eklentisi lan Escape from The Gifs’in, Chrome eklentisi Animation Policy ‘e göre çok daha kaliteli olduğunu söylemek mümkündür.

Hareketli GIF nasıl durdurulur

hareketli gif nasıl durdurulur

Son Güncelleme: 30.03.2017 15:30