Adres kodu öğrenme ve kod doğrulama

media 153

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Sayılardan oluşan 10 haneli kodu kullanarak artık adresinize gelecek herhangi bir şey kolayca ulaştırılacak. Örnek kargo adres kodu doğrulamasıyla direk yer bilgisi görülecek.

Adres kodu uygulaması ülkemizde hayata girdi ve artık kargocular 10 haneden oluşan kod ile adresinizi bulacak. Posta, kargo ve faturaların doğru adrese ve kolayca adres tespiti çin yeni bir sisteme geçtik. İlerleyen zamanlarda herhangi bir şey sipariş verdiğinizde 10 sayılı kodunuzu adres bilgisine yazmanız yeterli olacak. Kod sorulamasıyla kişinin açık adresi ekrana gelecek.

teknik destek

Bu aralar IBANSIZ para transferi gündemdeyken birde bu yenilik hayatımıza giriyor. Çoğumuzun başına gelen yanlış adrese fatura ve kargo gitmesi bu yenilikle son bulunabilir. Tabi kodunuzu doğru aldıysanız nokta atışıyla adresinize ulaşılacak.

Dün sorgulama ekranını inceledik ve sokak numaralarında biraz karıştırdık ama en sonunda doğru adrese ulaştık. Bizde olan durum adreste bir şeylerin değiştirilmiş olması. Yani bunu dikkate alarak inceleyiniz ve bildiğiniz yakın yerlerle teyit ediniz.

Adres kodunu sorgulamak için:

  • Sorgulama site adresi adreskodu.dask.gov.tr girelim.
  • Kod öğrenme seçeneğini işaretleyin.
  • İl bilgilerini ve daha sonra cadde, sk, bina bilgileriyle adımları uygulayın.
  • Alt ekranlara seç ile ulaşarak kontrol edin.
  • Kod 10 hanaden oluşacak.

Kod sayfası açılmıyorsa genelde bir problem yaşanabilir. Sizle alakalı bir şeyin olup olmadığını başkalarına sorarak öğrenebilirsiniz. Site açılmıyor kod çıkmıyor durumlarında tarayıcıyı sıfırlayınız ve başka tarayıcılarla deneyin. Bilgisayar, cep telefonu ve mobil cihazların arasında denemeler yapılarak kontrol edebilirsiniz. Sık bri şeyler denendiyse açılmayabilir.

Yoğunluk yaşanan zamanlarda aralıklarla kontrol edilmesi ve internet hızınıza göre sorgulama sorunları görülebilir.

Adres kodu öğrenme ve kod doğrulama

Son Güncelleme: 16.12.2020 19:26