Facebook yasal başvuru nasıl yapılır?

media 1347

Son güncelleme 10 ay by Teknoloji Haber

teknik destek

Facebook hesap çalındı, şantaj yapılıyor, kişisel verilerim çalındı veya özel fotoğraflarım izinsiz kullanılıyor gibi sorunlar için Facebook' un özel iletişim kanalları bulunmakta.

Sıkı bir Facebook kullanıcısı iseniz bilmeniz gereken bazı güvenlik önlemleri vardır. Sosyal medya hesap uygulamalarından en çok tercih edilenler arasında yer alan Facebook üzerin yapılan paylaşımlar ve içerikleri güvenli olmayabilir.

teknik destek

Yapılan paylaşım içeriklerinden rahatsız olan kişiler sizi Facebook yönetimine şikayet edebilir. Eğer bu bir suç duyurusu şeklinde olduğu durumda bilişim suçlarından biri sayılabilir. Aynı durum kullanıcı içinde geçerlidir. Rahatsız olduğunuz bir paylaşım, hesabın çalınması, tehdit ve şantaj gibi durumlara karşı şikayet talebi oluşturabilirsiniz.

Facebook yasal başvuru nasıl yapılır?

Facebook şikayet kanalları

Başvuru konuları ve yapılma şekli
Facebook, kullanıcılarının haklarını korumaları ve olası durumlara karşı sunmuş olduğu güvenlik önlemleri vardır. Paylaşımların şikayet edilmesi, çalınan hesapların geri alınması için yapılması gerekenler, kapatılan hesapların tekrar açılma isteği gibi sorunlara özel destek veren Facebook ekibi vardır. Uygulamada sorun yaşadığınız konuları destek ekibine bildirerek sonuçları bekleyin. Eğer istenilen sonuç alınmadıysa yasal yollar ile çözüm bulabilirsiniz. Sizin adınıza yapılan paylaşımlar bir bilişim suçu olara kabul edildiyse ve bundan haberiniz yoksa bilişim ve Facebook ekibinden yardım alarak aysal haklarınızı kullanabilirsiniz.

Yasal başvuru sonuçları
Konusuna göre talep açılan şikayetlerin geri dönüşü ve bekleme süresi en fazla 3 gündür. Yasal olmayan ve hukuksal olan sorunlar için ise polis ve savcılık desteği ile bilgilendirme yapılabilir. Facebook sayfası çalınanlar ve kötü amaçlar için kullananlar için hakkında suç duyurusu yapılabilir.

Facebook şikayet etme formları ile başvuru yapmak istiyorsanız Facebook iletişim yazarak ilgili adreslere ulaşabilirsiniz.


Facebook gelen mesajları engelleme

Facebook gelen mesajları engelleme

Facebook hesap gizleme ayarları

Facebook hesap gizleme ayarları

Facebook Özellikleri için İletişim Bilgileri

Facebook Özellikleri için İletişim Bilgileri