Nextstar Türksat 4A Otomatik Uydu Kurulumu Kanal Ayarları

media 4008

Nextstar Türksat 4A otomatik uydu kurulumu ve kanal ayarları nasıl yapılır adım adım anlatıyoruz.

teknik destek

Uydu kurulumunda yaşanan sorunlara yönelik neler yapacağınızı bu haberde bulacaksınız. Teknik sorunlarda ne gibi sorun yaşadığınızı tam metinle yazdığınızda sizler için çözüm önerileri hazırlayabiliriz.

Uydu aramalarında en sık yaşanan sinyal yok sorunudur ve bunun için kablo kontrolü, çanak kontrolü ve LNB gibi ayarların kontrolü yapılmalı.

teknik destek

Next Nextstar Uydu Kurulumu Kanal Ekleme

Aşağıda Next Nextstar uydu alıcılar için otomatik ve manuel uydu ekleme ve kanal arama adımları yer almakta. Kurulumda sorun olursa sinyal alıp almadığını kontrol ediniz. Kablo sinyali ve uydu sinyali ile analiz edebilirsiniz. Bunun dışında uydu alıcısını farklı bir çanak antende deneyerek sorunu analiz edebilirsiniz. 

Kumandadan MENÜ tuşuna basın. Kurulum / uydu seçimleri / ok tuşları /  Türksat uydusu seçilip yeşil tuşa basınız. Ekran silinecek uyarısı gelecek. Evet / eski uyduya ait kanalları siliniz. Uydu kanalları taramaya hazır.

Next Nextstar Türksat 4A Otomatik Uydu Kurulumu Kanal Ekleme
Nextstar Türksat 4A otomatik uydu kurulumu
Next Nextstar Türksat 4A Uydu Kurulumu Kanal Ekleme
Nextstar Türksat 4A uydu kurulumu

Tarama için MENÜ tuşu. KURULUM / UYDU KANAL TARAMA / OK tuşu.

Tarama Şekli : OTOMATİK / Saha : TP / Network Taraması : AÇIK / Tarama Tipi : Tümü / TRANSPONDER yazısına gelip OK tuşu. Yine ok tuşları ile 11844 / 2222 / V frekans değerlerini yazınız. Taramayı başlat.

Next Nextstar Uydu Kanal Arama Ayarları Nasıl Yapılır
Nextstar otomatik uydu kurulumu

Uydu kanal araması bitene kadar bekleyin.

Nextstar Türksat 4A otomatik uydu kurulumu ve sonrasındaki gerekli uydu ayarlarını sizlere hazırladık. Umarız yararlı olmuştur.

teknik destek

Bir yanıt yazın