iTunes iPhone yedeğini nereye alıyor atıyor

media 3101

Son güncelleme 9 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

iTunes aldığı yedeği nere atıyor diye merak ediyor musunuz? Windows bilgisayarda iTunes yedeği nereye atıyor alıyor ve alınan yedek Windows 10' da nerede bulunuyor bakalım.

iPhone telefonda bulunan tüm verilerin yedeği iTunes programı ile nereye alınır merak konusu oluyor. iTunes yazılımı aldığı yedeklemeyi nereye atıyor çoğu bilmiyor. Yedekleme yaptığı dosyayı nereye kaydediyor ya da iTunes ile telefonumun yedeğini aldım alınan yedek nerede bulamıyorum sorunun cevabı aşağıda yer almaktadır. 

teknik destek

iPhone 6s, iPhone 7 veya iPhone 8 için cep telefonun iTunes yazılımı ile nasıl yedekleme yapıldığını anlatan çok sayısa yazı bulunmakta. Ama iTunes iPhone yedeği nereye alıyor pek resimli anlatım bulunmamakta. Haberimizde programla alınan yedeği nasıl geri yükleneceğini öğreneceğiniz resimli anlatımı inceleyebilirsiniz.

Telefonun tüm dosyaları iTunes ile yedeklenebilir. Alınan yedek Window 7′ de Windows 8.1′ de ve Windows 10′ da nereye kaydediliyor kısa bir anlatımımız olacak.

iTunes yedeği nereye alıyor?

 C:UsersPcAppDataRoamingApple ComputerMobileSyncBackup burada yer alan Pc yazısı Windows kullanıcı adı.

  1. Yani C’ ye giriniz
  2. Users yani kullanıcılar
  3. Bilgisayarın kullanıcı oturum adına girin
  4. AppData’ ya
  5. Roaming’ e
  6. Apple Com…
  7. Mobilesync ve son olarak backup klasörüne giriniz

iTunes iPhone yedeğini nereye alıyor atıyor

Eski Windows’ da iTunes yedekleme yeri neresi?

Windows XP iTunes yedekleme yeri: C:Documents and SettingsPcApplication DataApple ComputerMobileSyncBackup

OS X’da iTunes yedeklemenin alındığı yer: KitaplıkApplication SupportMobileSyncBackup

iTunes’a başka yollarla (Dosya menüsünden “Arşive ekle”yi seçerek veya MP3 dosyasını iTunes’a sürükleyerek) ortam içeriği eklerseniz, içerik iTunes Media klasörünüze eklenmeyebilir.

iPhone cep telefonda iTunes ile yedek alındığında, yedeğin bulunduğu klasör gizli halde olur. Aşağıda resimde nasıl aktif edileceğini gösterdim. iPhone nasıl yedek alacağınızı ve aldığınız yedeği tekrar nasıl yükleyeceğiniz aşağıda bulunan resimde yer almaktadır.

iTunes iPhone yedeğini nereye atıyor

phone telefonda alınan yedek nereye kaydediliyor

Son Güncelleme: 17.11.2019 18:22