Google Files Android USB sürücüleri destekliyor

media 1108

Son güncelleme 4 hafta by Teknoloji Haber

teknik destek

Google Files artık Android cihazlarda USB sürücülerini destekliyor. Google' dan yeni bir düzenleme ile artık USB sürücü desteği geldi. Malum OTG cihaz görmeme sorunu vardı.

Google’ın dosya yöneticisi olarak bilinen Google Files, akıllı telefonlara takılan harici USB sürücülerini destekliyor. Özelliğin yenilenmesi ile Play Store’de binlerce kişi uygulamayı kullanmak için cihazlarına yükledi.

teknik destek

Google’ın uygulama marketi olan Play Store’de bulunan dosya yöneticisi Google Files uygulaması, Play Store’de 50 milyonun üzerinde indirmeye ulaştı. Diğer dosya yöneticisi uygulamalarından farklı özelliklere sahip olan Google Files, gerekli ve gereksiz dosyaları ayırt edebiliyor. Cihazın depolama alanına göre ise yer tasarrufu yapabiliyor. Depolamanın yanı sıra temizleme işlemini de detaylı şekilde gerçekleştirebiliyor.

Güncellemeden önce Android cihazlarda Google Files’in sıklıkla tercih edilmesine rağmen kullanıcıları üzen bir eksikliği bulunuyordu. Akıllı cihazlara dahili olarak bağlantı yapılan USB OTG bellek arasında bağlantı kuramayan Google Files programı herhangi bir dosya aktarımı veya görüntülemeye izin vermiyordu. Google Files’in USB OTG cihazlarını görmemesinin ardından yeni bir güncelleme ile sorunun düzeltileceğini duyurmuştu.

Google Files Android USB sürücüleri destekliyor

Güncelleme kullanıcıları memnun etti!

Google Files, üzerinde yapılan değişiklikler sonucu gelen güncellemeyle birlikte artık USB OTG bellek kullanımına olanak sağladı. Google bu sayede Android cihazlarda depolama ve dosya aktarım sorununu ortadan kaldırmış oldu. Güncelle ile Google Files kullanıcıları Android cihazlarında bağlantı kurdukları USB OTG belleğe kolaylıkla ulaşabiliyor. Dosya yönetimi olarak “kopyalama, taşıma, silme, isim değişikliği ve ayrıntıları detaylı görüntüleme” gibi birçok seçeneği aktif olarak kullanabilecek.

Son Güncelleme: 11.12.2018 18:29