iPhone’ da gizli sekme açma

media 1519

iPhone telefon modellerinde yüklenen internet tarayıcılarında gizli sekme özelliğini nasıl kullanabileceğinizi sizlere bu haberimiz de anlatmaya çalışacağız.

teknik destek

Gizli sekme özelliği nedir ? Tarayıcılarda internette gezinirken bilgilerinizi saklamayan ve gezindiğiniz siteleri gizleyen bir özelliktir. eğer tarayıcınızda gizli sekme özelliğini kullanırsanız gezdiğiniz siteler, arama geçmişi, hatırlatma gibi bilgiler hafızada tutulmamaktadır.Gizli sekme özelliğinden çıkış yaptığınızda tekrardan gezdiğiniz sayfalar tutulmaya devam edecektir.

Akıllı telefonlara kurarak kullandığımız Google Chrome, Mozilla firefox , Opera tarayıcıların neredeyse hepsinde gizli sekme özelliği bulunmaktadır. Fakat bu yazımızda biz iPhone cihazlarda yüklü bulunan safari uygulamasın da gizli sekme özelliğini nasıl kullanabileceğinizi sizlere anlatmaya çalışacağız. 

teknik destek

iPhone gizli sekme açma

  • ilk olarak safari tarayıcısına giriş yaparak sağ alt köşede yer alan kutucuk simgesine tıklayınız. Aşağıdaki resimde bu kutucuklar sizlere gösterilmiştir.

iPhone gizli sekme açma

  • Bu işlemden sonara karşınıza aynı ekranda farklı bilgiler çıkacaktır. Gelen bölümde “Bitti”, “+” ve “Özel” yazı ve simgeleri bulunacaktır. Buradan Özel yazısına tıklayınız.

Açılan ekranda Özel seçeneğine dokunun.

iPhone’ da gizli sekme açma
  • Bu adımdan sonra karşınıza yeni sekme olarak gizli sekme modu gelecektir. + Yeni sekme yazısına tıklayarak yeni gizli sekmeler açarak internette gezinebilirsiniz. Karşınıza gelen ekranda ise safari sizlere “Safari, özel dolaşma modunda bir sekmeyi kapattıktan sonra ziyaret ettiğiniz sayfaları, arama tarihçenizi veya otomatik doldur bilgilerinizi anımsamayacaktır.” açıklamasını yapacaktır.
iPhone’ da gizli sekme açma

teknik destek

Bir yanıt yazın