TikTok çok hızlı takip ediyorsunuz nasıl çözülür

TikTok cok hizli takip ediyorsunuz nasil cozulur

Son güncelleme 7 gün by Teknoloji Haber

teknik destek

TikTok çok hızlı takip ediyorsunuz nasıl çözülür diyenlerin bir çoğunun geçici engellemelere maruz kaldığını görüyoruz. Normalde bir şey denemeden beklemeleri sorunun çözümü olacak.

TikTok takip engeli özellikle gençler tarafından kullanılan bir uygulama olduğu için güvenlik amacıyla yapılan bir işlemdir. Ağ üzerinden pek çok kişi video ve fotoğraf atarak bu uygulamada zaman geçirir. Birilerini takip etmek de TikTok’ta ünlü olmaya yardımcı olur. Bu nedenle bazı hesaplar başkalarını sürekli takip ederek kendi takipçi sayılarını da artırmak isteye bilir.

teknik destek

Son dönemlerde bu ağ üzerinden çok fazla para kazanıldığına dair haberler duyulmaktadır. Bunlar TikTok uygulamasının bazı özellikleri sayesinde gerçekleşir. Çok fazla para kazanabilmek için kişilerin yüksek takipçiye ve yüksek etkileşime ihtiyaçları vardır. Bunun için çekilen videoların kaliteli ve özgün olması zorunludur. Ağda hızlı bir şekilde takipçi kazanmak isteyen kişiler de başkalarını takip ederek kendi hesaplarını büyütmek ister. Fakat bu durumda kişilere takip isteği gönderme kısıtlaması getirilebilir. TikTok tarafından takip engeli almamak için bazı durumlara dikkat etmek gerekir.

TikTok takip engeli almamak için yapılması gerekenler

TikTok takip engeli koymak için belli durumları ihlal etmiş olmak gerekir. Kişiler hesabı açtıktan sonra 15 kişiyi takip etmelidir. Daha sonra 1 saat içerisinde maksimum 25 kişi takip edilmelidir. Hesap yeni açıldıysa 1 gün içerisinde toplam 150 kişi takip edilebilir. Kişiler sürekli olarak takip engeli aldıysa gün geçtikçe daha az takip eder. Yani bir hesabın günde takip etme limiti 200 iken ceza aldıkça 1 gün içerisinde 150 kişiyi takip edebilir. Bu hesap 160 kişiyi takip ederse yeniden takip engeli cezası alır.

Aşırıya kaçacak tüm davranışlardan uzak durunuz. Şüpheli görülecek davranışlarda dahi günü birlik yaptırım uygulanır. Bunun dışında ağın kurallarına dikkat edin.

Geçici engellemelerin sonucunda saatlik veya gün boyu süren kısıtlama durumları oluyor.

TikTok takip engeli nasıl kaldırılır?

TikTok takip engeli ile karşı karşıya kalındığı zaman genelde 1- 2 saat içerisinde herhangi bir etkileşim yapılmadığı zaman kendiliğinden düzelebilmektedir. Çok uzun süre takip engeli alan kişiler aşağıdaki adımları takip etmelidir;

  • İlk olarak profilin sağ üst köşesinde bulunan 3 nokta simgesine tıklayarak gizlilik ve ayarlar kısmına basılmalıdır.
  • Burada yer alan sorun bildir seçeneğine gidilmelidir.
  • Yorum ve yardım seçeneğine tıklayarak ‘teklif’ butonuna basılmalıdır.
  • Açılan sayfada ‘bu sorun hala çözülmesi’ kısmına tıklamak gerekir.
  • Daha sonra ekrana sorun bildir sayfası açılacaktır. Burada kişiler sorunun ne olduğunu açıklamalı ve göndermelidir.

Normal şartlarda yapılacaklar

Bu ağada ve Twitter ağında yapılan paylaşımlar arasında sorunu yazanlar oluş mu diye araştırın. Belki beklemeniz sorunun kendiliğinden çözülmesini sağlayacak.

Şüpheli görülenlerin başka telefon ve internet bağlantısıyla oturum açmaları gerekir. Tabi o gün kullanmadıkları cihazdan denemeleri daha sağlıklı olacaktır.

Hesabınızın türünü değiştirerek geçici bir çözüm sağlayacağınızı düşünüyoruz. Bu bir çok hesapta ve ağda etkili olarak denediğimiz yöntemlerden biridir. Uygulamanın ayarlarından profil alanın ilk seçeneğinden ulaşacaksınız.

Uygulamanın sürümü ile telefonun uyum sorununda önceki uygulama versiyonunun kurulup denenmesi işinizi çözecektir. Tabi bundan kaynaklı olduğundan eminseniz denemesi gereken önemli bir seçenek.

TikTok cok hizli takip
TikTok çok hızlı takip ediyorsunuz nasıl çözülür

Ceza alan hesapların kontrolü

Herhangi bir yaptırımın anlaşılması adına hesabın bazı alanlarında değişiklik yapmaya çalışırsanız gerçek anlaşılacaktır.

  • Profilinize girin,
  • Üç çizgili alana geçin,
  • Hesabınızı yönet olan ilk seçeneğe dokunun,
  • Çıkan alanda gerekli düzenlemeyi yapın.

Ceza veya geçici durumlarda bazı alanların kullanımları kısıtlanır.

TikTok çok hızlı takip ediyorsunuz hatası için hazırladığımız içeriğimiz duruma göre tekrardan değişime gidilecektir.

teknik destek