Google Pixel 2 modeli 3 yıl güncelleme alacak

media 1613

Son güncelleme 5 gün by Teknoloji Haber

teknik destek

Google firması geçtiğimiz günlerde düzenlediği özel etkinlikle yeni nesil Pixel 2 ve Pixel 2 XL modellerinin tanıtımını yaptı. Google yeni çıkaracağı bu telefon modellerine 3 yıl güncelleme sözü verdi.

Google, teknoloji dünyasında adını sıkça duyurmaktadır. Özellikle yazılım boyutunda bir çok uygulama google firması tarafında geliştirilmektedir. Firmanın özellikle Android işletim sistemini yazarak gelişmesi ile birlikte mobil sektöründe yükselen bir grafiği bulunmaktadır. Şuan Apple firmasının çıkardığı iPhone modelleri dışında bütün akıllı telefonlar android işletim sistemini kullanmaktadırlar. Google yazılım olarak başarıyı elde ettiği mobil sektörde akıllı telefon olarakta yakalamak içinde bir çok çalışma yaptı. Fakat google bu sektörde çıkardığı cihazlar çok da başarılı olduğunu söyleyemeyiz. 

teknik destek

Firma bu sektörde başarı elde edebilmek için bu yıl içerisinde yeni iki modelini bizlere tanıttı. Firma bu iki model iOS işletim sistemlerinde olduğu gibi tam üç yıl güncelleme sözü verdi. iOS ile android arasındaki en önemli farklardan biride güncelleme sorunu idi. Firma bu yeni modelleri için 3 yıl sistem ve güvenlik güncelleme sözü vererek bu farkı aradan kaldıracak gibi.

Google Pixel 2, 3 yıl boyunca güncellenecek

Google firmasının teknik destek ekibi bir tablo hazırlayarak cihaz hakkında bilgileri kamuoyu ile paylaştılar. Android işletim sistemlerinin en büyük eksikliği, iOS işletim sistemine göre güncellemeleri eksik olarak almasıdır. Şuan Google firması yeni işletim sistemi android 8.0’ı çıkarmaya hazırlanıyor. Fakat piyasada yer alan android işletim sistemine sahip telefon modellerinin buna Samsung dahil hangilerine android 8.0 geleceği bilinmemektedir. 

Bu eksikliği gören Google firması yeni çıkaracağı modeller için güncelleme programı başlatıyor. İlk çıkan Pixel telefon modelleri Ekim 2018 yılına kadar güncellemeleri desteklerken Pixel 2 modelleri Ekim 2020’ye kadar güncelleme desteği alacak. Güvenlik güncellemeleri ise tam üç yıl devam  edecek.

Aşağıda firmanın yayınladığı güncelleme tablosunu görebilirsiniz.

Google Pixel 2 modeli 3 yıl güncelleme alacak

Son Güncelleme: 22.10.2017 12:51